Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Actueel

Solidariteitsmonitor Verbond toont stabiel beeld
De spreiding tussen de premies van vijf veelvoorkomende particuliere verzekeringen nam tussen 2017 en 2018 licht toe en stabiliseerde in 2019.  "Hieruit blijkt dat binnen de vijf meest voorkomende particuliere verzekeringen geen uitschieters naar boven of beneden zijn voor wat betreft de betaalbaarheid en verzekerbaarheid," aldus Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars.
19-9-2019
Uitvoeringstoets gewenst voor wetsvoorstel pensioenverdeling
Minister Koolmees (SZW) heeft het wetsvoorstel pensioenverdeling bij scheiding 2021 bij de Tweede Kamer ingediend. Dit wetsvoorstel regelt dat bij een scheiding de ex-partner een zelfstandig recht op ouderdomspensioen krijgt, de zogenoemde conversie die de standaard wordt.
18-9-2019
Toegankelijkheid (3): Wat kunnen verzekeraars van Bart leren?
Een darmziekte en chronische vermoeidheid hebben het leven van Bart op zijn kop gezet. Hij kreeg een depressie en angst- en persoonlijkheidsstoornissen waardoor hij informatie anders interpreteert. “Soms snap ik de informatie op websites echt niet. Daarom heb ik het liefst direct contact met een medewerker.”
17-9-2019

Uitgelicht

shutterstock_317210114.jpg)

Verbond: maak ons land klimaatweerbaar

Lees hier de reactie van het Verbond van Verzekeraars op de Miljoenennota.

Tegader_header.jpg)

Onderlinge verzekeraars aan de slag met vrijwilligersactiviteiten

Actiemaand Tegader is gestart! Vier weken lang gaan onderlinge en coöperatieve verzekeraars aan de slag met vrijwilligersactiviteiten.