Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Aanmelden

Werken bij het Verbond

:

Introductie

Werken bij het Verbond van Verzekeraars betekent werken bij een organisatie die de verzekeringssector met de maatschappij en overheid verbindt.

Wat is het Verbond van Verzekeraars?

Het Verbond van Verzekeraars is een vereniging die de belangen behartigt van private verzekeraars in Nederland. Bijna alle Nederlandse verzekeraars en Nederlandse dochtermaatschappijen van buitenlandse verzekeraars zijn lid van het Verbond.

Wat doet het Verbond van Verzekeraars?

Namens de leden opereert het Verbond op het snijvlak van overheid, maatschappij en verzekeringssector. Dat vertaalt zich in honderden uiteenlopende projecten, waarbij de rol van het Verbond wisselt van initiator tot deelnemende kennispartner. Een greep uit de onderwerpen:
  • Financiën: Oudedagsvoorziening, arbeidsongeschiktheid
  • Veiligheid: Verkeer, criminaliteitsbeheersing, fraudebestrijding
  • Nieuwe risico’s of kansen: Zelfrijdende auto’s, drones, klimaatverandering
Daarnaast onderhoudt het Verbond intensieve contacten met (buitenlandse) zusterorganisaties, nationale en Europese politici en bewindslieden, ministeries, andere brancheorganisaties en belangenbehartigers in Nederland.

Wie werken er bij het Verbond?

Bij het Verbond van Verzekeraars werken ongeveer 115 medewerkers, van jonge talenten tot ervaren krachten. Er heerst een “open deur-cultuur”. Medewerkers gaan op informele wijze met elkaar om en weten elkaar makkelijk te vinden. Daarnaast organiseren wij regelmatig gezamenlijke activiteiten, zoals personeelsfeesten, barbecues en maandborrels. Lees hier meer over onze activiteiten.

Antoine, beleidsadviseur
“De verzekeringsbranche is erg afhankelijk van maatschappelijke ontwikkelingen, die kansen en uitdagingen voor verzekeraars bieden. Ik heb een soort platformfunctie waarbij ik de uitdagingen en aandachtspunten, die verzekeraars dagelijks tegenkomen, probeer te vertalen naar oplossingen. Ik fungeer eigenlijk als contactpersoon namens verzekeraars voor partijen die voor hen, op het gebied van sociale zekerheid, relevant zijn. Bij het Verbond krijg je direct veel verantwoordelijkheid. Er wordt echt iets van je verwacht!”