}
Op deze pagina is content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Koningin en minister openen Week van het Geld

Datum:
IMG_1162.JPG

Gisteren gaven koningin Máxima en minister Arie Slob (Onderwijs) de aftrap van de Week van het geld 2018 in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Gedurende deze week leren scholieren om te gaan met geld. Basisscholen in heel Nederland besteden aandacht aan geldzaken, levensonderhoud en ondernemerschap. Overigens beperkt dat zich niet tot Nederland: meer dan honderd landen wereldwijd doen mee aan de ‘Global Money Week’.

De officiële opening in Den Haag vormde de start van een week met duizenden gastlessen en workshops over financiële zelfstandigheid. Die worden gegeven door medewerkers van verzekeraars en banken. Vanuit de verzekeringssector waren onder meer David Knibbe (NN), Cees de Jong (BNP Paribas) en Gilbert Pluym (Onderlinge ’s Gravenhage) aanwezig. Ook de koepelorganisaties Zorgverzekeraars Nederland en het Verbond deden mee in de persoon van respectievelijk André Rouvoet en Richard Weurding. Zij gaven na de openingsbijeenkomst gastlessen op basisschool De Fontein in Wateringen met het vernieuwde digitale spel Fix je Risk.In totaal worden over verzekeren deze week meer dan 600 gastlessen gegeven. Meedoen kan nog steeds; wie nog interesse heeft kan mailen naar weekvanhetgeld@verzekeraars.nl.

shutterstock_332912831.jpg

Toepassing wet- en regelgeving

ACIS Symposium 'Actualiteiten Verzekeringsrecht 2018’

Het tweede ACIS-symposium van dit jaar is op 9 maart a.s. en gaat over de actualiteiten in het verzekeringsrecht. Voor Verbondsleden is deelname gratis.

shutterstock_256473613.jpg

Trends en innovatie

Bijeenkomst open-innovatie en PSD2 verplaatst naar 31 mei

De oorspronkelijk voor 22 maart a.s. geplande bijeenkomst over PSD2 is verplaatst naar donderdag 31 mei a.s. Noteer deze datum in uw agenda.

DSC04753L.jpg

Vakkennis

Laatste kans: geef een gastles

Over twee weken start de leukste week van het jaar: de Week van het geld. Heb jij je nog niet aangemeld? Doe dat dan direct!

Cookies

{cookieText}