Dakbelasting van zonnepanelen

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Dakbelasting van zonnepanelen

Drieluik over daken (3)

Let op! Onze aanmeldprocedure is veranderd!
Dit webinar organiseren wij via OnlineSeminar. Voor deelname moet je éénmalig een account aanmaken bij OnlineSeminar.

Als je uit het raam kijkt zie je groene daken, maar vast ook zonnepanelen. Veel zonnepanelen.
We hebben het er vaker over gehad: zonnepanelen zijn hip, hot & happening. Maar hoe zit het met de dakbelasting? Is elk dak geschikt voor zonnepanelen? Waar moet er bij een constructieberekening allemaal rekening mee worden gehouden? Hoeveel gewicht kan een dak dragen? En hoe zit het met zaken als ballast of sneeuwdruk?

Jurjen Burghgraef, co-owner bij Burghgraef van Tiel & Partners en lid van de Technische Commissie Schadepreventie van het Verbond, neemt ons in dit derde en laatste deel van het drieluik over daken figuurlijk mee het dak op en vertelt ons waar rekening mee te houden als het aankomt op de dakbelasting door zonnepanelen.

Meld je nu aan! Aanmelden kan t/m 23 juni a.s., 12.00 uur.

Bestemd voor
Deze livestream staat open zowel voor leden van het Verbond van Verzekeraars als voor andere geïnteresseerden.
Deelname is vooral interessant voor schade-experts en risicodeskundigen.

Sprekers
- Jurjen Burghgraef, co-owner Burghgraef van Tiel & Partners
- Bert Veurink, voorzitter Technische Commissie Schadepreventie
- Lara van Waas, beleidsadviseur Verbond

Programma
Aanvang:     16.00 uur
Duur:           max. 1 uur

  • Opening door Bert Veurink
  • Dakbelasting door zonnepanelen door Jurjen Burghgraef
  • Q&A-sessie: beantwoording door de inleiders van de via de chat gestelde vragen
  • Afsluiting

Kosten
Voor medewerkers werkzaam bij een lid van het Verbond van Verzekeraars zijn aan deelname geen kosten verbonden. Deze stream valt onder het lidmaatschap.
Voor overige geïnteresseerden bedragen de kosten €69,- (excl. BTW).

  • Op deze bijeenkomst zijn de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV van toepassing. Door inschrijving verklaar je je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV
  • Vanaf inschrijving geldt een bedenktermijn van 14 dagen
  • Plaatsing geschiedt na beoordeling van de inschrijving door de Insurance Academy
  • Facturatie van deze kosten geschiedt vanuit Dienstverlening Verbond BV

Hoe werkt deze livestream?
Tijdens de livestream kun je als deelnemer de sprekers zien en horen. Ook kun je vragen stellen en opmerkingen maken, door de vraag-en-antwoordfunctie te gebruiken.
De sprekers kunnen jou níét zien en horen. De binnenkomende vragen worden beoordeeld door een moderator, die een selectie maakt en deze voorlegt aan de presentatoren

Hoe kun je deelnemen aan de livestream? Let op: onze aanmeldprocedure is veranderd!
Dit webinar organiseren wij via OnlineSeminar. Voor deelname moet je éénmalig een account aanmaken bij OnlineSeminar. Je moet je apart voor deelname aanmelden.
Na je aanmelding ontvang je de link om deel te kunnen nemen. Na registratie bij OnlineSeminar voor de webinars van het Verbond, kun je voor toekomstige Verbondswebinars van dat account gebruik maken en hoef je je niet opnieuw te registreren.

Kun je op het moment van de livestream niet kijken? Geen probleem! De stream is ook terug te kijken op een moment dat het jou wél uitkomt, alleen is er dan geen live interactie meer mogelijk. Ook daarvoor moet je je wel hebben aangemeld.

PA-certificaat
Na deze bijeenkomst weet je waar je rekening mee moet houden bij de dakbelasting door zonnepanelen.
Deze bijeenkomst draagt bij aan het actueel houden van relevante kennis en kunde over dit thema. Indien je een bewijs van deelname (PA-certificaat) wilt ontvangen, dien je bij je profiel bij OnlineSeminar je geboortedatum in te vullen. Dit certificaat kan onderdeel zijn van eigen maatschappijprogramma’s op het gebied van Permanent Actueel (PA).

PE-punten
Vanuit het NIVRE en de NVVK wordt 1 PE-punt aan deze bijeenkomst toegekend. Met het bewijs van deelname (PA-certificaat) kun je dit zelf aanvragen bij het NIVRE of de NVVK.

Nadere informatie en vragen
Voor nadere informatie of met vragen kun je contact opnemen met Lara van Waas. Aan haar kun je eventueel ook reeds vooraf vragen sturen, dan kan hiermee bij de voorbereiding zoveel mogelijk rekening worden gehouden.

Complianceregeling Mededinging
Deelnemers aan dit evenement vallen onder de Complianceregeling Mededinging van het Verbond en worden geacht zich te houden aan de geldende mededingingsregels en met de inhoud van de regeling bekend te zijn.

Privacyverklaring
De Insurance Academy is onderdeel van het Verbond van Verzekeraars. Op de verwerking van persoonsgegevens die aan de Insurance Academy worden verstrekt is daarom de privacyverklaring van het Verbond van Verzekeraars van toepassing. Artikel 5 van die verklaring handelt specifiek over gegevens die worden verstrekt in het kader van deelname aan een activiteit of bijeenkomst van het Verbond (de Insurance Academy).

Let op! Onze aanmeldprocedure is veranderd!
Dit webinar organiseren wij via OnlineSeminar. Voor deelname moet je éénmalig een account aanmaken bij OnlineSeminar.