}
Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Ledenevent 'Natuurlijk, aan de slag'

Algemene Ledenvergadering
Voorafgaand aan het Ledenevent vindt de ALV plaats op 15 juni a.s. bij Naturalis te Leiden. De agenda hiervoor volgt.

Natuurlijk, aan de slag
De verzekeringssector zit in een turbulente tijd van transitie en lijkt op zijn grondvesten te schudden. Het MLT Maatschappelijk & Ondernemend dat we vorig jaar hebben vastgesteld staat in het teken hiervan. We hebben te maken met de geweldige impact van technologie, met fundamentele veranderingen op de arbeidsmarkt, met een wereld vol onzekerheid en toenemend terrorisme. Ondertussen moeten we onze functie blijven waarmaken voor onze klanten die natuurlijk ook veranderen en andere eisen stellen. Moet de sector zich opnieuw uitvinden?

Voor ons is dit nieuw, voor de natuur een wetmatigheid. De natuur is constant in verandering. En het zijn niet de sterkste of de slimste soorten die overleven, zegt Darwin, maar degenen die zich het best aanpassen aan de veranderende omstandigheden. Hoe kunnen wij ons laten inspireren door de natuur?  Daarmee gaan we aan de slag tijdens het Ledenevent 2016 in museum Naturalis in Leiden. Wetenschappelijk directeur Koos Biesmeijer, die biologische diversiteit en het functioneren van ecosystemen  onderzoekt, leert ons hoe wij kunnen putten uit de verrassende oplossingen die de natuur heeft voor dilemma’s waarvoor ook de verzekeringssector staat.

Geïnspireerd hierdoor gaan we met elkaar in gesprek over de thema’s uit het MLT, om die uit te diepen en de beleidsrichting voor de toekomst verder vorm te geven. Hoe zorgen we ervoor dat ook wij ons aanpassen aan de veranderende omgeving?

Hier wil je als verzekeraar bij zijn!

Bestemd voor
Directieleden, bestuurders en degenen die betrokken zijn bij visie- en strategieontwikkeling
 
Programma     
11.30 - 12.00 uur ALV Verbond van Verzekeraars
12.00 - 13.00 uur Lunch
13.00 - 17.00 uur ​Ledenevent: Aan de slag
Een dynamisch programma met onder andere een eerste gedachtewisseling met de zaal, een inspiratiesessie met de wetenschappelijk directeur van Naturalis Koos Biesmeijer en deelsessies waarbij we de inspiratie uit de natuur proberen toe te passen op belangrijke thema’s uit het MLT
17.00 - 18.00 uur Afsluitende borrel met BBQ

Vragen?
Hebt u vooraf vragen/opmerkingen of behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met Willem Terwisscha.

Aankomende activiteiten

shutterstock_378433945.jpg
Embracing Global Innovation in the Netherlands.jpg
shutterstock_557329258.jpg

Insurance Academy Event - De boef de baas!

  • 4 juni
  • Bijeenkomst
  • Verzekeringsthema's

Cookies

{cookieText}