Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Masterclass Ontwikkelingsgericht leidinggeven

Het coachen van medewerkers in tijden van constante verandering

De ontwikkelingen in onze branche vragen om medewerkers die zich ontwikkelen en kunnen meebewegen. Vitale medewerkers die zelfbewust eigenaarschap tonen voor hun (loopbaan)ontwikkeling, zijn hierbij cruciaal. Hoe kan je dit als leidinggevende op een hoger niveau brengen?

Als leidinggevende heb je een belangrijke rol in het stimuleren, coachen en faciliteren van je medewerkers bij de ontwikkeling in hun werk en loopbaan. Maar…

 • Hoe coach je medewerkers in een sterk veranderende sector, zodat hun vitaliteit,
  inzetbaarheid en daarmee hun arbeidsproductiviteit op peil blijft?
 • Hoe motiveer je medewerkers om ‘in beweging’ te komen?
 • Hoe stimuleer je eigenaarschap bij medewerkers voor de eigen loopbaan?
 • En hoe doe je dat op een positieve en waarderende manier?
 • Hoe kan via de arbeidsomstandigheden de vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en
  productiviteit van medewerkers verhoogd worden?

De rode draad van de masterclass zijn 6 succesfactoren voor ontwikkelingsgericht leidinggeven. Laat je inspireren tijdens een interactief programma, waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld. Leer van collega’s uit de branche, deel best practices met elkaar en ontdek nieuwe theoretische inzichten op deze dag. Op deze manier verzamel je voorbeelden, tips en handvatten, die concreet toepasbaar zijn in de praktijk!

Bestemd voor
Deelname is alleen mogelijk voor medewerkers die werkzaam zijn bij bedrijven die aangesloten zijn bij het Verbond van Verzekeraars en/of Zorgverzekeraars Nederland.

Deze masterclass is vooral interessant voor leidinggevenden, HR-professionals of MT-/directieleden.

LET OP: Wij verwachten een grote belangstelling voor deze bijeenkomst, terwijl de capaciteit beperkt is. Indien het maximum aantal deelnemers wordt overschreden, is het uitgangspunt dat iedere maatschappij met minimaal één deelnemer vertegenwoordigd kan zijn en wordt voor het overige gestreefd naar een zo evenredig mogelijke verdeling.

Programma
Het wordt een interactief programma met theoretische concepten en ervaringen uit de praktijk en dat duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

Doelstelling
Het doel van de masterclass is:

 • inzicht te geven hoe je als leidinggevende / HR-professional effectief kan coachen op vitaliteit en inzetbaarheid en daarmee productiviteit;
 • om handvatten te bieden waarmee medewerkers worden gestimuleerd om ‘in beweging’ te komen en eigenaarschap voor de eigen loopbaan en vitaliteit te nemen;
 • om inzicht te geven in de wijze waarop via de arbeidsomstandigheden een bijdrage geleverd kan worden aan vitale, duurzaam inzetbare, productieve medewerkers;
 • om (theoretische) kennis op gebied van (loopbaan)coaching en leidinggeven te delen.

Kosten
Voor medewerkers werkzaam bij een lid van het Verbond van Verzekeraars en/of Zorgverzekeraars Nederland zijn aan deelname geen kosten verbonden.

Annulering en no-show
Annulering van de aanmelding is mogelijk tót 48 uur voor de bijeenkomst.
Bij latere annulering of no-show worden administratie-/organisatiekosten in rekening gebracht:

 • Voor niet-betalende bezoekers: € 50,= (excl. btw);
 • Voor betalende bezoekers: het volledige deelnamegeld (excl. btw).

Te allen tijde is het mogelijk u door een collega te laten vervangen.
Annuleringen en vervangingen dienen per e-mail te worden doorgegeven aan het organisatiebureau van de Insurance Academy.
Door inschrijving verklaart de deelnemer zich akkoord met bovengenoemde voorwaarden

Deze bijeenkomst draagt bij aan uw actuele kennis
Na deze bijeenkomst…

 • weet je hoe je als leidinggevende / HR-professional effectief kan coachen op vitaliteit en inzetbaarheid en daarmee productiviteit;
 • heb je handvatten gekregen waarmee je medewerkers kan stimuleren om ‘in beweging’ te komen en eigenaarschap voor de eigen loopbaan en vitaliteit te nemen;
 • weet je hoe je via de arbeidsomstandigheden een bijdrage kan leveren aan vitale, duurzaam inzetbare, productieve medewerkers.

Deze bijeenkomst draagt bij aan het actueel houden van relevante kennis en kunde over dit thema. Desgewenst kan een deelnamecertificaat worden verkregen. U dient dit aan te geven als u zich voor de bijeenkomst aanmeldt. Dit certificaat kan onderdeel zijn van eigen maatschappijprogramma’s op het gebied van Permanent Actueel (PA).

Nadere informatie en vragen
Voor nadere informatie of met vragen kunt u contact opnemen met Jessica Boonekamp. Aan haar kunt u eventueel ook reeds vooraf vragen sturen, dan kan hiermee bij de voorbereiding zoveel mogelijk rekening worden gehouden.  

Complianceregeling Mededinging
Deelnemers aan dit evenement vallen onder de Complianceregeling Mededinging van het Verbond en worden geacht zich te houden aan de geldende mededingingsregels en met de inhoud van de regeling bekend te zijn.