Skip to Content

Nyenrode PE-programma Deskundigheidsbevordering voor Bestuurders & Toezichthouders

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Nyenrode PE-programma Deskundigheidsbevordering voor Bestuurders & Toezichthouders

Module 'Strategie, innovatie en businessmodel ontwikkeling' voor Bestuurders & Toezichthouders

Deze module is een onderdeel van het Nyenrode PE-programma Deskundigheidsbevordering voor Bestuurders en Toezichthouders. En is ontwikkeld in samenwerking met de Insurance Academy van het Verbond van Verzekeraars. Als bestuurder, toezichthouder of managing director bij een verzekeringsinstelling houd je met deze opleiding je sectorkennis up-to-date. 

In deze module worden onderstaande thema's behandeld waarbij de combinatie van academische kennis en praktische toepasbaarheid zorgt voor een hoog leerrendement.

  • Ecosystemen, succesvolle voorbeelden en modellen
  • Businessmodel ontwikkeling en transformatie
  • Innovatiemanagement

Wat levert het je op?

  • Inzicht in actuele ontwikkelingen binnen jouw sector
  • Permanente educatie-cyclus
  • Efficiënte kennisoverdracht en ervaringen uitwisselen met vakgenoten
  • Deelnamebewijs

Programma onderwerpen

Ecosystemen, succesvolle voorbeelden en modellen

Door de radicale corona-maatregelen wereldwijd zien we de noodzaak van langdurig samenwerken in een digitale omgeving ontstaan. Oude manieren van samenwerken, ook tussen bedrijven, instellingen en overheden, worden verplaatst naar online omgevingen. Hoe ziet zo’n ecosysteem er concreet uit? Hoe bestuur je het, waar liggen de verantwoordelijkheden en hoe verdeel je de kosten? In dit college wordt het onderzoeksprogramma Digitale Ecosystemen toegelicht en wordt er ingegaan op de nieuwe waardeketen van onze economie.

Businessmodel ontwikkeling en transformatie

Hoe blijf je als verzekeraars ook in de toekomst relevant? In rap tempo worden sectoren op hun kop gezet door nieuwkomers met verfrissende businessmodellen die vaak slim gebruikmaken van de technologische ontwikkelingen. Wil je als organisatie niet buitenspel komen te staan? Dan kun je de ontwrichtende kracht van businessmodel innovatie niet langer negeren. Laat je in dit college overtuigen dat je alleen echt kunt veranderen en vernieuwen als je een oncomfortabel gevoel weet te creëren, het vernieuwingsproces apart organiseert en durft te kannibaliseren.

Innovatiemanagement

Innovatiegericht leiderschap is het leiderschap waardoor medewerkers zich uitgedaagd voelen hun kennis en creativiteit volledig in te zetten. Ze delen hun kennis en ideeën. Ze enthousiasmeren elkaar ideeën verder uit te werken en er ondernemend mee te zijn. Ze zijn voorbereid in hun denken om steeds opnieuw kansen te ontdekken en zijn gericht op het benutten van die kansen. In dit college: Hoe ziet het leiderschap eruit dat dit gedrag opwekt en richt? En welke varianten bestaan er in diverse organisatorische contexten?

De inhoud van de module is onder voorbehoud van wijzigingen.

Meer informatie en aanmelden

Op de website van Nyenrode is meer informatie te vinden over onder andere sprekers, alternatieve data waarop deze module wordt gegeven en de kosten van deze module. Hier vind je ook de mogelijkheid om je aan te melden.