}
Op deze pagina is content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Webinar 'Verwerken van gezondheidsgegevens en de Avg'

Het verwerken van gezondheidsgegevens is aan strikte regels gebonden. Wat verandert er vanaf 25 mei 2018 voor verzekeraars onder invloed van de Algemene verordening gegevensbescherming? Daarover gaat het webinar van 28 juni a.s.

Aan het woord komen mr. Astrid van Noort (advocaat bij Ekelmans & Meijer) en mr. Jan Pino (voorzitter van de Commissie Privacy van het Verbond). Zij zullen ingaan op wat er met de Algemene verordening gegevensbescherming verandert, als het gaat om het verwerken van gezondheidsgegevens. Daarbij zal onder andere in worden gegaan op het zogenaamde ‘blokkeringsrecht’: krijgen derden (bv. slachtoffers in een letselschadezaak) ook dit recht? Verder wordt stilgestaan bij de rol van tussenpersonen: betekent hun zorgplicht dat zij ook recht hebben om gezondheidsgegevens van de verzekeraar te ontvangen? Tot slot zal in het webinar worden stilgestaan bij de vraag of gezondheidsgegevens verder verwerkt mogen worden voor beleidsvorming.

Via de chatfunctie is er ook voor u alle gelegenheid om vragen te stellen en met de sprekers in gesprek te gaan.

Doel
Doel van dit webinar is om u te informeren over de gevolgen van de Algemene verordening gegevensbescherming voor het verwerken van gezondheidsregels.

Bestemd voor
Dit webinar is in bijzonder interessant voor compliance officers, privacyjuristen en medisch adviseurs. Maar uiteraard zijn ook andere geïnteresseerden van harte welkom om het webinar te volgen.
Deelname aan het webinar is alleen mogelijk voor medewerkers die werkzaam zijn bij bedrijven die aangesloten zijn bij het Verbond van Verzekeraars.

Kosten
Voor medewerkers werkzaam bij een lid van het Verbond van Verzekeraars zijn aan deelname aan het webinar geen kosten verbonden.

Nadere informatie en vragen
Voor nadere informatie of met vragen kunt u contact opnemen met Jos Schaffers (beleidsadviseur privacy). Aan hem kunt u eventueel ook reeds vooraf vragen sturen, dan kan hiermee bij de voorbereiding zoveel mogelijk rekening worden gehouden.   

LET OP: inschrijven
U kunt inschrijven via deze link die leidt naar de inschrijfpagina van OnlineSeminar. Daar hoeft u eenmalig een account aan te maken.
Mocht u, na aanmelding, niet in staat te zijn het webinar live bij te wonen, dan kunt u met de terugkijklink de opname terug kijken. Helaas mist u dan de interactie van de uitzending!

Aankomende activiteiten

Business meeting (groot).jpg

InsurTech Roundtable

  • 31 oktober
  • Bijeenkomst
  • Trends en innovatie
Ledenevent 2017.jpg
Vergadering (klein).jpg

Cookies

{cookieText}