Innovatie

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Innovatie

De sector is aan grote veranderingen onderhevig. Er zijn uiteenlopende kansen en bedreigingen die het traditionele business model van verzekeraars onder druk zetten. Actueel blijven inzake de ontwikkeling van deze krachten is cruciaal. De belangrijkste vragen: Hoe zorg ik voor de continuïteit van mijn business op de lange termijn en hoe blijf ik relevant voor de klant? Het Verbond helpt zijn leden om te gaan met de veranderende omstandigheden door innovatie te stimuleren en daarmee de sector toekomstbestendig te maken. In 2019 richt het Verbond zich met name op Autonomous Vehicles, Blockchain en open innovatie.

Rol van het Verbond

Het Verbond maakt zijn leden alert op nieuwe trends en voorziet deze trends van betekenis voor zijn leden. Daarnaast stellen we belemmeringen in de wet- en regelgeving aan de kaak en streven we waar mogelijk standaardisatie na. Daardoor kan er sneller, effectiever en klantgerichter geïnnoveerd worden en de weg naar de toekomst worden gevonden. De sector is dan ook volop aan de slag met nieuwe mogelijkheden zoals cyberverzekeringen, blockchaintechnologie, Big Data en Artificial Intelligence. De ontwikkelingen worden van strategisch kader voorzien door de Innovation Advisory Board die met de partners, Economische Zaken, GfK, KPMG, Microsoft en TNO is opgericht. Het Verbond werkt nadrukkelijk in het pre-concurrentiële domein.

Ook interessant:

Toekomstbestendig door innovatie

Verzekeraars maken zich samen sterk voor een toekomstbestendige sector. De branche heeft afgesproken aan de slag te gaan met nieuwe mogelijkheden voor de markt, zoals cyberverzekeringen, blockchaintechnologie en Big Data. Verder zetten verzekeraars in op kennisdeling over innovatie, waardoor verandering een hogere vlucht moet krijgen. Aan de hand van een rapport van TNO en de Tech Trend Radar 2018 van Munich Re worden de ontwikkelingen en trends gevolgd en waar nodig verder uitgediept.

 

insuranceLAB

Veel verzekeraars zijn zelf aan de slag met innovatie. Om hen daarbij te ondersteunen kunnen ze gebruikmaken van het insuranceLAB. Dit is een innovatieve ruimte in het Verbondsgebouw waarin de creativiteit volop wordt gestimuleerd. Het Verbond organiseert hierin zelf zogeheten labsessies, maar het lab is ook te boeken door leden van het Verbond. Nieuwsgierig geworden? Lees meer over het insuranceLAB.