Collegereeks Actualiteiten Personenschade

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Let op: Onze aanmeldprocedure is veranderd!
Dit webinar organiseren wij via OnlineSeminar. Voor deelname moet je éénmalig een account aanmaken bij OnlineSeminar.


Het platform Personenschade van het Verbond van Verzekeraars biedt in 2021 een collegereeks aan waarin de actuele jurisprudentie op het gebied van personenschade aan bod komt. In deze reeks van vijf online sessies worden de belangrijkste uitspraken toegelicht en is er ruimte voor discussie en vragen. Daarnaast is het mogelijk dat in een aantal colleges extra aandacht wordt besteed aan een specifiek thema of nieuwe ontwikkeling.

Doelstelling

Door het volgen van deze collegereeks ben je op de hoogte van de actuele jurisprudentie op het gebied van personenschade.

Doelgroep

De collegereeks staat open voor zowel leden van het Platform Personenschade (voorheen Stichting PIV) als voor andere geïnteresseerden. Deelname is met name interessant voor:

 • letselschadebehandelaars, schaderegelaars en managers
 • juristen bij (rechtsbijstand)verzekeraars
 • belangenbehartigers werkzaam bij letselschadebureaus
 • advocaten
 • herstelgerichte dienstverleners zoals arbeidsdeskundigen

Data

De online colleges vinden plaats op de volgende data:

 • Dinsdag 9 maart - 10:00 tot 11:00 uur (GEWEEST)
 • Dinsdag 11 mei - 10:00 tot 11:00 uur (GEWEEST)
 • Dinsdag 6 juli - 10:00 tot 11:00 uur (GEWEEST)
 • Dinsdag 14 september - 10:00 tot 11:00 uur (inschrijving geopend)
 • Dinsdag 9 november - 16:00 tot 17:00 (afsluiting met online borrel)

Let op: je schrijft je in voor de hele reeks óf per college.

Docent

Mr. Chris van Dijk

Chris van Dijk is advocaat bij Kennedy Van der Laan Advocaten. Hij verbindt zich met veel plezier aan deze collegereeks, omdat hij ook de voormalige PIV Actualiteitencolleges heeft verzorgd. Naast zijn werk bij Kennedy Van der Laan is hij onder andere rechter plaatsvervanger bij de Rechtbank Den Haag, raadsheer plaatsvervanger bij het Hof Arnhem en bestuurslid bij de Vereniging voor Aansprakelijkheids- en Schadevergoedingsrecht (VASR). Ook is hij hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Vergoeding Personenschade (TVP) en redactielid van Juridisch Aansprakelijkheid (JA).

Kosten en voorwaarden

Kosten:

 • Werk je bij een organisatie die lid is van het platform Personenschade (voorheen Stichting PIV)? Dan is deelname gratis.
 • Werk je bij een lid van het Verbond van Verzekeraars die niet is aangesloten bij het Platform Personenschade? Dan bedragen de deelnamekosten € 49,- per college (btw: 0%).
 • Voor overige geïnteresseerden bedragen de kosten € 69,- per college (btw: 0%).

Voorwaarden:

Op deze bijeenkomsten zijn de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV van toepassing. Door inschrijving verklaar je je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV.

 • Vanaf inschrijving geldt een bedenktermijn van 14 dagen.
 • Plaatsing geschiedt na beoordeling van de inschrijving door de Insurance Academy.
 • Facturatie van deze kosten geschiedt vanuit Dienstverlening Verbond BV.

Inschrijven

Let op: Onze aanmeldprocedure is veranderd! Dit webinar organiseren wij via OnlineSeminar. Voor deelname moet je éénmalig een account aanmaken bij OnlineSeminar.

Elke deelnemer schrijft zich in voor de hele reeks of per college. Na aanmelding ontvangt de deelnemer per college een link om deel te kunnen nemen.

Kun je op het moment van een college niet kijken? Geen probleem! De colleges zijn terug te kijken op een moment dat het jou wél uitkomt. Er is dan geen live interactie meer mogelijk. Terugkijken kan tot het eerstvolgende college. Voor deze terugkijkmogelijkheid moet je je wel hebben aangemeld.

Let op: Als je een college terugkijkt, ontvang je géén deelnamecertificaat en kun je hiervoor ook géén PE-punten ontvangen.

Eén factuur bij inschrijving van meerdere deelnemers?

Alle deelnemers moeten zich persoonlijk aanmelden voor de reeks of een bepaald college. Wanneer jouw organisatie voor de inschrijving van meerdere deelnemers graag één factuur wenst te ontvangen, stuur dan een e-mail aan bijeenkomsten@verzekeraars.nl met vermelding van onderstaande gegevens van elke deelnemer en de noodzakelijke factuurgegevens:

 • Volledige voor- en achternaam van de deelnemers die op één factuur moeten worden geplaatst (LET OP: elke deelnemer moet zich nog steeds zelfstandig inschrijven.)
 • Geboortedatum
 • Zakelijk e-mailadres (van de organisatie waaruit de inschrijving geschiedt)
 • Factuurgegevens (alléén bij aanmelding meerdere deelnemers):
  - Naam organisatie
  - Naam, e-mailadres en telefoonnummer contactpersoon t.b.v. factuur
  - Zakelijk (e-mail)adres voor verzending factuur
  - Eventueel gewenste factuurreferentie.

PA-certificaat / PE-punten

Deze bijeenkomst draagt bij aan het actueel houden van relevante kennis en kunde over dit thema. Desgewenst kan een deelnamecertificaat worden verkregen. Je dient dit aan te geven als je je voor de bijeenkomst aanmeldt. Dit certificaat kan onderdeel zijn van eigen maatschappijprogramma’s op het gebied van Permanent Actueel (PA).

Vanuit het NIVRE wordt er 1 PE-punt per college toegekend. Met het bewijs van deelname (PA-certificaat) kun je dit zelf aanvragen bij NIVRE.

Voor advocaten

Op grond van de Verordening op de vakbekwaamheid, mag je als advocaat zelf beoordelen of het volgen van een bijeenkomst je vakbekwaamheid ten goede komt. Om aan te kunnen tonen dat je het college hebt gevolgd, kan je bij aanmelding aangeven dat je een certificaat van deelname wilt ontvangen.

Voor meer informatie over de verdere voorwaarden van de Nederlandse Orde van Advocaten verwijzen wij je naar de Verordening op de vakbekwaamheid en de Regeling vakbekwaamheid. Het aantal lesuren voor de colleges is één uur per college.

Overige informatie

Er worden geen eisen gesteld aan een vooropleiding.

Mede mogelijk gemaakt door

 

Let op: Onze aanmeldprocedure is veranderd!
Dit webinar organiseren wij via OnlineSeminar. Voor deelname moet je éénmalig een account aanmaken bij OnlineSeminar.