Skip to Content

Collegereeks Actualiteiten Personenschade 2023

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Het platform Personenschade van het Verbond van Verzekeraars biedt ook in 2023 een collegereeks aan waarin de actuele jurisprudentie op het gebied van personenschade aan bod komt. 
In een reeks van vijf online sessies worden de belangrijkste uitspraken toegelicht en is er ruimte voor discussie en vragen. Daarnaast is het mogelijk dat er in aantal colleges extra aandacht wordt besteed aan een specifiek thema of nieuwe ontwikkeling.

Doelstelling

Door het volgen van deze collegereeks ben je op de hoogte van de actuele jurisprudentie op het gebied van personenschade.

Doelgroep

De collegereeks staat open voor zowel leden van het Platform Personenschade (voorheen Stichting PIV) als voor andere geïnteresseerden. Deelname is met name interessant voor:

 • letselschadebehandelaars, schaderegelaars en managers
 • juristen bij (rechtsbijstand)verzekeraars
 • belangenbehartigers werkzaam bij letselschadebureaus
 • advocaten
 • herstelgerichte dienstverleners zoals arbeidsdeskundigen

Data

In 2023 vinden de online colleges plaats op de volgende data:

 • Dinsdag 14 februari - 10.00 tot 11.00 uur (inschrijving is gesloten)
 • Dinsdag 18 april - 10.00 tot 11.00 uur
 • Dinsdag 20 juni - 10.00 tot 11.00 uur
 • Dinsdag 5 september - 10.00 tot 11.00 uur
 • Dinsdag 21 november - 10.00 tot 11.00 uur

Let op: je schrijft je in per college.

De studiebelasting is gelijk aan de duur van de colleges.

Docenten

mr. Chris van Dijk

Chris van Dijk is advocaat bij Kennedy Van der Laan Advocaten. Hij verbindt zich met veel plezier aan deze collegereeks, omdat hij ook de voormalige PIV Actualiteitencolleges heeft verzorgd. Naast zijn werk bij Kennedy Van der Laan is hij onder andere rechter plaatsvervanger bij de Rechtbank Den Haag, raadsheer plaatsvervanger bij het Hof Arnhem en bestuurslid bij de Vereniging voor Aansprakelijkheids- en Schadevergoedingsrecht (VASR). Ook is hij hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Vergoeding Personenschade (TVP) en redactielid van Juridisch Aansprakelijkheid (JA).

mw. mr. Petra Oskam

Petra Oskam is advocaat bij Kennedy Van der Laan Advocaten. Tijdens het sabbatical van Chris van Dijk neemt zij met plezier zijn rol bij de collegereeks over. Naast haar advocatuurlijke werkzaamheden zit Petra in het dagelijks bestuur van Kennedy Van der Laan en is zij vicevoorzitter van de Vereniging van Letselschade Advocaten. Zij geeft veelvuldig lezingen en cursussen en is als gastdocent verbonden aan de Vrije Universiteit en de Rijksuniversiteit Groningen.

Kosten en voorwaarden

Kosten:

 • Werk je bij een organisatie die lid is van het platform Personenschade (voorheen Stichting PIV)? Dan is deelname gratis.
 • Werk je bij een lid van het Verbond van Verzekeraars die niet is aangesloten bij het Platform Personenschade? Dan bedragen de deelnamekosten € 69,- per college (excl. 0% btw).
 • Voor overige geïnteresseerden bedragen de kosten € 99,- per college (excl. 0% btw).

Meld je wel aan met jouw persoonlijke werkmailadres. Zo kunnen wij beoordelen welke kosten verbonden zijn aan jouw deelname. 

Voorwaarden:

 • Op deze colleges zijn de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV van toepassing. Door inschrijving verklaar je je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV.
 • Vanaf inschrijving geldt een bedenktermijn van 14 dagen.
 • Plaatsing geschiedt na beoordeling van de inschrijving door de Insurance Academy.
 • Facturatie van deze kosten geschiedt vanuit Dienstverlening Verbond BV.

Inschrijven

Ik schrijf me in per college
(log in op ons platform OnlineSeminar of maak een account aan)
INSCHRIJVEN

Je kunt je inschrijven tot 10.00 uur een (werk)dag vóór aanvang van het college.
Meld je aan met jouw persoonlijke werkmailadres. Alleen zo kunnen wij beoordelen of er voor jou kosten verbonden zijn aan jouw deelname. 

Na aanmelding ontvang je per college een link om deel te nemen.
Kun je op het moment van een college niet kijken? Geen probleem! De colleges zijn terug te kijken op een moment dat het jou wél uitkomt. Er is dan geen live interactie meer mogelijk. Terugkijken kan tot het eerstvolgende college. Voor deze terugkijkmogelijkheid moet je je wel hebben aangemeld.

Let op: Als je een college terugkijkt, ontvang je géén deelnamecertificaat en kun je hiervoor ook géén PE-punten ontvangen.

PA-certificaat / PE-punten

Deze colleges dragen bij aan het actueel houden van relevante kennis en kunde over dit thema. Na afloop van ieder college ontvang je een deelnamecertificaat, mits je het college live helemaal volgt en je met je eigen account bent ingelogd. Dit certificaat kan onderdeel zijn van eigen maatschappijprogramma’s op het gebied van Permanent Actueel (PA).

Voor het live deelnemen aan de collegereeks kent het NIVRE per college 1 PE-punt toe. Je krijgt per live gevolgd college een PA-certificaat. Met dit bewijs van deelname kun je zelf de PE-punten bij NIVRE aanvragen.

Voor advocaten

Op grond van de Verordening op de vakbekwaamheid, mag je als advocaat zelf beoordelen of het volgen van een bijeenkomst je vakbekwaamheid ten goede komt. Per live gevolgd college, ontvang je na afloop een certificaat van deelname.

Voor meer informatie over de verdere voorwaarden van de Nederlandse Orde van Advocaten verwijzen wij je naar de Verordening op de vakbekwaamheid en de Regeling vakbekwaamheid. Het aantal lesuren voor de colleges is één uur per college.

Overige informatie

 • Dit programma kent het niveau van een training;
 • Er worden geen eisen gesteld aan een vooropleiding;
 • Er gelden geen vrijstellingen voor deze collegereeks;
 • Studiemateriaal is voor deze collegereeks niet van toepassing;
 • Deze collegereeks kent géén eindtoets of examen.

Mede mogelijk gemaakt door

Reviews

Heeft u vragen?

Wil je meer weten over deze opleidingen en trainingen? Ik beantwoord graag je vragen!