Trends en innovatie

}
Op deze pagina is content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Trends en innovatie

Een van de pijlers van de Insurance Academy is ‘Trends en innovatie’. Logisch, want er komt flink wat af op de sector. Technologische innovaties als blockchain en Internet of Things, die gevolgen hebben voor verzekeringsproducten. Maar ook sociale innovaties als de deeleconomie en broodfondsen. Hoe gaan verzekeraars daarmee om? En hoe kunnen ze zelf innoveren?

Innovatieagenda

Verzekeraars maken zich samen sterk voor een toekomstbestendige sector. Daarvoor hebben ze een Innovatieagenda opgesteld. Daarin heeft de branche afgesproken aan de slag te gaan met nieuwe mogelijkheden voor de markt, zoals cyberverzekeringen, blockchaintechnologie en Big Data. Verder zetten verzekeraars in op kennisdeling over innovatie, waardoor verandering een hogere vlucht moet krijgen. De Innovatieagenda is opgesteld op grond van een rapport van TNO, waarin ook allerlei ontwikkelingen en trends verder zijn uitgediept.

insuranceLAB

Veel verzekeraars zijn zelf aan de slag met innovatie. Om hen daarbij te ondersteunen kunnen ze gebruikmaken van het insuranceLAB. Dit is een innovatieve ruimte in het Verbondsgebouw waarin de creativiteit volop wordt gestimuleerd. Het Verbond organiseert hierin zelf zogeheten labsessies, maar het lab is ook te boeken door leden van het Verbond. Nieuwsgierig geworden? Lees meer over het insuranceLAB.

Leergangen

In 2017 starten we met vier leergangen in het insuranceLAB over de Blockchain, Cognitive Computing, Innovatievermogen, en Connected World. Leer meer over de leergangen.

 

Cookies

{cookieText}