Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Leergang Verzekeringsrecht van de UvA gaat in september 2020 weer van start!

Datum:
Collegezaal 2 (groot).JPG

De Leergang Verzekeringsrecht is een specialistische postacademische opleiding op het gebied van het verzekeringsrecht. De inhoud van het programma wordt gewaarborgd door het Amsterdam Centre for Insurance Studies (ACIS). Het succesvol doorlopen van de gehele leergang levert de privaatrechtelijk beschermde titel CIL (Certified Insurance Lawyer) en CILE (Certified Insurance Law Expert) op.

De opleiding gaat in september 2020, na een succesvolle eerste editie in 2019-2020, opnieuw van start en telt vier modules met in totaal 18 cursusbijeenkomsten. De modules van de leergang zijn ook afzonderlijk te volgen. Indien de opleidingsdagen vanwege de aanhoudende maatregelen omtrent de Coronacrisis (nog) niet klassikaal kunnen plaatsvinden, zal de opleiding tot die tijd digitaal van start gaan.

Programma
De leergang bestaat uit vier modules en wordt afgesloten met een examen. De modules zijn ook afzonderlijk te volgen.

  • Module 1: Algemeen verzekeringsrecht en algemene leerstukken van het schadeverzekeringsrecht;
  • Module 2: Bijzondere onderwerpen, waaronder thema’s als CAR-verzekering, AOV, aansprakelijkheidsverzekering, levensverzekering en transportverzekering;
  • Module 3: Verzekering en algemeen (internationaal) privaatrecht;
  • Module 4: Verzekering en toezicht/co-assurantie.

Doelgroep
De leergang Verzekeringsrecht is gericht op professionals in de verzekeringsbranche die hun kennisgebied willen verdiepen en verbreden. Instromende cursisten hebben een academische, bij voorkeur juridische vooropleiding met succes afgerond, zijn (goed) bekend met het verzekeringsrecht (titel 7.17 BW) en hebben minimaal drie tot vier jaar werkervaring.

Meer informatie of aanmelden?
Meer informatie over deze leergang van de Universiteit van Amsterdam vind je op deze website van de UvA. Of stuur een mail aan pao-fdr@uva.nl.

 

1-nyenrode-header-1_640x300x1.jpg

Vakkennis

Nyenrode PE-programma: Bestuurders en toezichthouders opgelet!

Vanaf september start er een nieuwe module van het Nyenrode PE-programma Deskundigheidsbevordering voor bestuurders en toezichthouders van verzekeraars. Houd je sectorkennis up-to-date en schrijf je nu in voor de module ‘Beheerste en integere bedrijfsvoering’.

Nieuwbrief IA 2.jpg

Ontvang jij onze vernieuwde activiteitennieuwsbrief al?

Onze mailings zijn vernieuwd. Vanaf nu worden activiteiten aangekondigd in onze eigen Academy-nieuwsbrief. Wil jij hem ook ontvangen? Vraag dan snel een gratis account aan.

online meeting (kleiner).jpg

Vakkennis

Corona update: Digitaal wordt ons nieuwe normaal!

Het coronavirus zorgt er voor dat het Verbond voorlopig geen fysieke bijeenkomsten meer organiseert. Toch willen we actueel en relevant zijn voor onze leden. Om te inspireren en te verbinden! Daarom wordt digitaal ons nieuwe normaal.