}
Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Nyenrode PE-PROGRAMMA DESKUNDIGHEIDSBEVORDERING 2019-2020 succesvol!

Datum:
VvV180620VK0092.jpg

Het gezamenlijk door het Verbond en Nyenrode ontwikkelde programma ter bevordering van de deskundigheid van directeuren en raden van bestuur is dit jaar succesvol gestart. Op dit moment zitten we op 110 individuele aanmeldingen verdeelt over 4 modules!

Als bestuurder, toezichthouder of managing director bij een verzekeringsinstelling houd je met deze opleiding je sectorkennis up-to-date. Er zijn vier modules verspreid over twee jaar. Op 9 mei wordt door Richard Weurding al de vierde (!) editie van Module 1 afgetrapt in dit jaar. Zowel Richard Weurding als Harold Herbert nemen de deelnemers mee in hoe je van ‘Vinken naar Visie’ komt en hoe het Verbond dat gedaan heeft.

De onderwerpen die aan de orde komen in Module 1 zijn:

‘Aandacht voor de strategie, ‘van vinken naar visie’’. Onderzocht wordt hoe we van aansturing gericht op controles, naar leiderschap kunnen komen dat ruimte geeft aan medewerkers om zich te richten op waarde voor de klanten en verandering. Waar gaat bijvoorbeeld de agendatijd aan op? Aan controle of aan groei en verandering?

‘De bestuurder / commissaris van de toekomst’. Samen verkent men in dit onderdeel de governance modellen van de toekomst. Goede leiders zijn in staat situationeel leiding te geven. Customer centricity en innovatieve businessmodellen, gebaseerd op platform economieën en technologieën, vragen om een heroverweging van de interne hiërarchische structuren van de verzekeraars.

‘Het effect van de snel veranderende wereld op het toezicht, nationaal en internationaal’. In dit college behandelen we de effecten van de paradox tussen regelgeving en benodigde vrijheidsgraden om te innoveren.

Voor bestuurders en toezichthouders is de inhoud van de modules grotendeels hetzelfde, echter kunnen praktijkvoorbeelden verschillen. Elk half jaar wordt een 1 module aangeboden. Vanaf september 2019 gaat de tweede module van start. In principe is er nog mogelijkheid om je voor alle modules aan te melden. Al is de beschikbaarheid van module 1 gering, er zijn nog maar twee programma dagen namelijk.

Voor alle andere modules zijn er nog mogelijkheden dus ga snel naar:

https://www.nyenrode.nl/opleidingen/p/pe-programma-deskundigheidsbevordering-2019---2020

Collegezaal 2 (groot).JPG

Nieuwe leergang Verzekeringsrecht van de Universiteit van Amsterdam

In september start de nieuwe Leergang Verzekeringsrecht van de Universiteit van Amsterdam. De leergang is ontwikkeld door ACIS en het Eggens Instituut van de UvA.

mathijsbouman.jpg

Vakkennis

Mathijs Bouman: “Als China hoest, is de hele wereld verkouden”

Econoom en columnist Mathijs Bouman weet wel hoe hij een volle zaal kan boeien. Bouman voorspelt een risicovol 2019, met “flinke buien en hier en daar een meevaller”.

_DSC6333.jpg

"Lekker, we zijn verzekerd!"

Deze week ontvangen meer van 16.000 kinderen in groep 7 en 8 de gastles Fix je Risk over verzekeren.

Cookies

{cookieText}