Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Nyenrode PE-PROGRAMMA DESKUNDIGHEIDSBEVORDERING 2019-2020 succesvol!

Datum:
VvV180620VK0092.jpg

Het gezamenlijk door het Verbond en Nyenrode ontwikkelde programma ter bevordering van de deskundigheid van directeuren en raden van bestuur is dit jaar succesvol gestart. Op dit moment zitten we op 110 individuele aanmeldingen verdeelt over 4 modules!

Als bestuurder, toezichthouder of managing director bij een verzekeringsinstelling houd je met deze opleiding je sectorkennis up-to-date. Er zijn vier modules verspreid over twee jaar. Op 9 mei wordt door Richard Weurding al de vierde (!) editie van Module 1 afgetrapt in dit jaar. Zowel Richard Weurding als Harold Herbert nemen de deelnemers mee in hoe je van ‘Vinken naar Visie’ komt en hoe het Verbond dat gedaan heeft.

De onderwerpen die aan de orde komen in Module 1 zijn:

‘Aandacht voor de strategie, ‘van vinken naar visie’’. Onderzocht wordt hoe we van aansturing gericht op controles, naar leiderschap kunnen komen dat ruimte geeft aan medewerkers om zich te richten op waarde voor de klanten en verandering. Waar gaat bijvoorbeeld de agendatijd aan op? Aan controle of aan groei en verandering?

‘De bestuurder / commissaris van de toekomst’. Samen verkent men in dit onderdeel de governance modellen van de toekomst. Goede leiders zijn in staat situationeel leiding te geven. Customer centricity en innovatieve businessmodellen, gebaseerd op platform economieën en technologieën, vragen om een heroverweging van de interne hiërarchische structuren van de verzekeraars.

‘Het effect van de snel veranderende wereld op het toezicht, nationaal en internationaal’. In dit college behandelen we de effecten van de paradox tussen regelgeving en benodigde vrijheidsgraden om te innoveren.

Voor bestuurders en toezichthouders is de inhoud van de modules grotendeels hetzelfde, echter kunnen praktijkvoorbeelden verschillen. Elk half jaar wordt een 1 module aangeboden. Vanaf september 2019 gaat de tweede module van start. In principe is er nog mogelijkheid om je voor alle modules aan te melden. Al is de beschikbaarheid van module 1 gering, er zijn nog maar twee programma dagen namelijk.

Voor alle andere modules zijn er nog mogelijkheden dus ga snel naar:

https://www.nyenrode.nl/opleidingen/p/pe-programma-deskundigheidsbevordering-2019---2020

Afsluiting Verbondscourse 2019 1.jpg

Vakkennis

Verbondscourse 2019 afgesloten met pittige discussie

Gisteren werd de Verbondscourse 2019 afgesloten. De deelnemende managers en (aankomende) directieleden keken terug op het programma.

IMG_0671.jpg

Verzekeringsthema's

Insurance Academy event: De boef de baas door meer te delen

“Wat kan, wat mag en wat willen we zelf?” Dat waren de woorden waarmee Richard Weurding het Insurance Academy event ‘De boef de baas’ over fraude opende.

shutterstock_365048603.jpg

Vakkennis

Opleiding Next Insurance Professional 11 september weer van start!

De opleiding De Next Insurance Professional van de Insurance Academy in samenwerking met NIBE/SVV gaat weer van start. Schrijf je nu in!