}
Op deze pagina is content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

PE-programma Deskundigheidsbevordering

Datum:
_MG_1108.JPG

Wil jij als managing director, bestuurder of toezichthouder van een verzekeringsinstelling inzicht krijgen in de actuele ontwikkelingen binnen jouw sector? Volg dan het PE-programma Deskundigheidsbevordering dat door Nyenrode in samenwerking met de Insurance Academy van het Verbond van Verzekeraars wordt georganiseerd. Vanaf september starten we met de module ‘Ontwikkelingen markten en producten’. Deze is te volgen tot en met januari 2019. Tijdens deze module, bestaande uit drie workshops, gaan we in op de volgende onderwerpen:

Veranderingen privacy en risico solidariteit

We gaan in op de actualiteit rondom big data, waarbij het greenpaper ‘Grip op data’ van het Verbond van Verzekeraars centraal staat. Hierbij kijken we zowel academisch naar het vraagstuk als vanuit het Verbond van Verzekeraars. Wat zijn de veranderingen voor klanten en wat voor verzekeraars?

Productontwikkeling beleggingsproducten en trends en ontwikkelingen in de sector
Het onderwerp productontwikkeling is al een aantal jaren actueel. Verzekeraars hebben de verplichting om te beschikken over een adequaat productontwikkelingsproces, conform de Governance Principes Verzekeraars. Ook de AFM is sinds een aantal jaren met dit onderwerp bezig en is in constructief overleg met aanbieders over hun werkzaamheden op dit gebied. Tijdens deze workshop gaan we interactief aan de slag met de actuele ontwikkelingen en trends in de sector. Daarnaast reflecteren we samen met de AFM en Leo de Boer en Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars op dit thema.

Disrupties in de verzekeringssector en nieuwe businessmodellen
Digitale transformatie en disruptie staan in het middelpunt van de belangstelling. De rol van verzekeren was, is en blijft echter waardevol voor de maatschappij. Veel bestaande businessmodellen zijn niet toekomstbestendig. Distributie en klantcontact bijvoorbeeld, kunnen ook worden uitgevoerd door telecom- en techbedrijven. Tijdens deze workshop kijken we ter inspiratie naar achttien briljante businessmodellen die laten zien hoe het moest, hoe het nu kan en wat het perspectief is voor de toekomst. Als deelnemer word je hierbij aan het denken wordt gezet over de toekomst van het eigen businessmodel en jouw rol hierin.

Praktische informatie
Het programma vindt plaats op Nyenrode Business Universiteit. Deze module kan je volgen op meerdere data. Kijk voor de actuele en nog beschikbare data op onze website www.nyenrode.nl/verzekeraars. De investering bedraagt € 995,- per dag (vrij van btw), inclusief literatuur en alle catering. Na deelname ontvang je PE-uren via de NBA.

Inlichtingen en aanmelden: Marianne Troost (programma-coördinator), m.troost@nyenrode.nl, 0346 295 864, nyenrode.nl/verzekeraars

dennis de vries.JPG

Trends en innovatie

Academy Talk: blockchain en verzekeraars

Martijn Minkenberg van de Insurance Academy heeft een kort interview met Dennis de Vries (KPMG) over de impact van blockchain op verzekeraars.

Puzzelstukjes (klein).jpg

Grote belangstelling voor webinar Gedragscode

Met het oog op de AVG is de gedragscode Verwerking Persoonsgegevens aangepast. Tijdens het webinar op 29 juni a.s. wordt deze code toegelicht.

Foto ondertekening samenwerkingscontract Verbond en NIBE-SVV.jpg

Vakkennis

Verbond en NIBE-SVV maken afspraken over samenwerking

De Insurance Academy van het Verbond en het NIBE-SVV ontwikkelen samen opleidingen voor de verzekeringssector. Lees er meer over.

Cookies

{cookieText}