Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Nederland Engels
Aanmelden

Verzekeraars onderzoeken mogelijkheid tot extra inspecties bij veehouderijbedrijven
​Verzekeraars onderzoeken samen met het Verbond van Verzekeraars de mogelijkheden om extra risicogerichte inspecties uit te voeren bij veehouderijbedrijven. De verzekeraars komen met deze actie naar aanleiding van de recente stalbranden waarbij een groot aantal dieren om het leven is gekomen. Hiermee willen verzekeraars een bijdrage leveren aan het voorkomen van schade en dierlijke slachtoffers.
 
Samen met zijn leden onderzoekt het Verbond de mogelijkheden om tijdens een extra inspectieronde de belangrijkste risico’s bij veehouderijbedrijven tegen het licht te houden. Zo ontstaan veel stalbranden door problemen met de elektra. Daar hebben verzekeraars veel kennis over, waardoor ze kunnen bijdragen aan het voorkomen van branden.

Risicogerichte inspectie

Het Verbond adviseert zijn leden om risicogerichte inspecties uit te voeren bij veehouderijbedrijven die grote aantallen dieren huisvesten. Tijdens dit soort inspecties wordt gelet op verschillende risicovolle situaties die tot brand en daarmee tot dierenleed kunnen leiden. Samen met de ondernemer worden vervolgens maatregelen genomen.

Risicobewustzijn

Samen met andere partijen, zoals de Dierenbescherming, de Brandweer en LTO, zetten verzekeraars zich al langere tijd in om het (brand)risicobewustzijn bij veehouderijbedrijven te vergroten. Zo is er een gezamenlijke checklist opgesteld met belangrijke preventietips om stalbranden te voorkomen.

Contactpersoon

Oscar van Elferen

0628267299
Persbericht 17-8-2017
Trefwoorden:
Brand