Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Nederland Engels
Aanmelden

Verzekeraars spelen met blockchain

Zo’n honderd medewerkers uit de bedrijfstak speelden onlangs in het insuranceLAB van het Verbond de Blockchain Experience. Dit kon tijdens een aantal sessies, die de Insurance Academy van het Verbond in samenwerking met PWC organiseerde.

In de Blockchain Experience vormen de deelnemers zelf diverse knooppunten in een uitgebreid blockchainnetwerk. Een netwerk dat samen een ‘grootboek’ van transacties opstelt, waarmee niet kan worden gesjoemeld. Spelenderwijs ervaren ze hoe een blockchain ontstaat, hoe het werkt en wat de impact kan zijn.

blockchain.jpg

Het onderwerp Blockchain neemt de komende tijd, zowel bij het Verbond als bij de leden, een prominente plaats in op de agenda staan en derhalve veel aandacht krijgen. Zeker nu een groot aantal leden zelf heeft kunnen ervaren wat de impact op de eigen organisatie kan zijn. Welke bedreigingen er mogelijk van deze technologie uitgaan, maar vooral ook welke kansen het biedt.

Meer informatie over de blockchain is te vinden op de website van de Insurance Academy, onder andere in een speciale longread over dit onderwerp.

Nieuwsbericht 11-7-2017