Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Nederland Engels
Aanmelden

Verzekerd! 2017-01

Download een selectie van de artikelen:

"Veiligheid is niet alleen van ons"
"Als we financieel-economische criminaliteit echt willen aanpakken, moeten we dat integraal en met elkaar doen."
Politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg (Amsterdam) vindt dat politie/justitie en verzekeraars meer en beter met elkaar kunnen samenwerken. "De veiligheid is allang niet meer alleen van de politie."

Wat te doen met ons pensioen?

Het beste jongetje van de klas zijn we allang niet meer als het gaat over ons pensioenstelsel. Wij staan stil en stilstand is achteruitgang. Econoom Lans Bovenberg roept de sector op het heft in eigen hand te nemen. "Ik vrees de dag dat een kabinetsformatie ondoordachte keuzes maakt."

"Misschien moet er wel een minister van Informatie komen"

Ze stond als burgemeester van De Digitale Stad aan de wieg van publiek internet in ons land en weet als geen ander hoe disruptief het medium kan zijn. "Ik vind het gek dat wij altijd maar denken dat ons niks kan gebeuren. Trump gebruikt nu patientendossiers voor de opsporing. Dat kan hier ook gebeuren." Als het aan Marleen Stikker ligt, mag er in het volgende kabinet wel een minister van Informatie komen.

Politiek: wie vindt wat?
Alle grote politieke partijen pleiten voor meer agenten, maar zijn ze ook zo eensgezind als het over pensioenen en de arbeidsmarkt gaat? Verzekerd! zet de diverse standpunten van negen partijen op een rijtje.

Grote verplichtstelling of niet?
Een verplichte deelname in een bedrijfstakpensioenfonds biedt zoveel voordelen dat we die absoluut moeten handhaven, vindt Henk Krol. Econoom Ilja Boelaars vindt juist van niet. "Als je vrijheden beperkt, moet je daar goede redenen voor hebben. Die zie ik niet."

Rondetafel over jongeren en politiek
Alle vier kijken ze vol spanning uit naar de verkiezingen en nog meer naar de tijd daarna. Wat gebeurt er straks met de arbeidsmarkt? Of met het leenstelsel? Over één ding zijn ze het in ieder geval eens: "de balans is zoek. Jongeren zijn nu geen prio." Columnist Roel Janssen leidt het rondetafelgesprek met vier jongeren.