Wajongers aan het werk bij verzekeraars

Het Verbond van Verzekeraars en de vakorganisaties CNV Dienstenbond, FNV Bondgenoten Finance en De Unie hebben al sinds 2010 een project lopen om Wajongers werkervaring te laten opdoen bij verzekeraars.

Het gaat hier om mensen die door ziekte of een handicap – die voor hun 17e jaar of tijdens hun studie is ontstaan – niet of minder kunnen werken en die daardoor minder geld kunnen verdienen dan andere mensen. Ook deze wajongers willen graag zelf geld verdienen. Zij willen een baan en financieel onafhankelijk zijn. Zij willen hun talenten gebruiken en zich inzetten voor hun werkgever.

Waarom zou een verzekeraar een Wajonger in dienst nemen?

Twijfel je of je geschikt werk hebt voor een Wajonger?
Misschien hebt je momenteel geen vacature openstaan, maar je je af of er wellicht toch mogelijkheden zijn. Door eenvoudige taken in een nieuwe functie te bundelen, kunnen banen worden gecreëerd. Of door het afsplitsen van werkzaamheden bij bestaande functies. Dit noemen wij Jobcarving; een manier om banen voor Wajongers in te richten. Via Restart, de jobcoachorganisatie die dit project namens het Verbond uitvoert, kun je dat kosteloos laten onderzoeken. Een van onze arbeidsdeskundigen bekijkt de mogelijkheden voor jullie bedrijf én voor Wajongers.

Meer informatie of aanmelden?
Zijn er beschikbare plaatsen binnen jouw bedrijf of wil je meer informatie over Wajongers in dienst nemen? Neem contact op met Restart, de jobcoachorganisatie die dit project namens het Verbond uitvoert. Stuur een mail naar wajong@verzekeraars.nl of bel naar het hoofdkantoor van Restart via 030-256 78 00 en vraag naar jullie directe aanspreekpunt binnen de organisatie: projectleider Elanda de Wit. Binnen twee werkdagen neemt zij contact op om de volgende stappen door te spreken.

Meer informatie voor Wajongers

Ben jij Wajonger en wil je werken bij een verzekeraar?
Een goede keuze, want werken bij een verzekeraar is leuk! Middenin de maatschappij, klantgericht, nuttig, collega’s met verschillende achtergronden en opleiding, kortom: boeiend. Op de website van Restart vind je meer informatie en een kort filmpje over Wajongers die aan het werk zijn gegaan.
 
Zo snel mogelijk aan de slag?
Stuur direct een mail naar wajong@verzekeraars.nl. Binnen twee werkdagen neemt Restart, de organisatie die dit project uitvoert, contact met je op voor een kennismakingsgeprek. Je praat dan met één van de jobcoaches van Restart. In dit gesprek bespreken jullie wat jij wilt gaan doe en wat je kunt. Daarna gaat Restart op zoek naar werk bij een verzekeraar bij jou in de regio.
 
Aanmelden of meer informatie?
Weet je nog niet zeker of je je wilt aanmelden en wil je meer informatie ontvangen? Restart kan al je vragen beantwoorden. Stuur een mail met je adresgegevens naar wajong@verzekeraars.nl of bel naar het hoofdkantoor van Restart via 030-256 78 00 en vraag naar Elanda de Wit.