Wajongers aan het werk bij verzekeraars

Het Verbond van Verzekeraars en de vakorganisaties CNV Dienstenbond, FNV Bondgenoten Finance en De Unie hebben sinds 2010 een project lopen om Wajongers werkervaring te laten opdoen bij verzekeraars.

Wat zijn Wajongers?
Wajongers zijn mensen die door ziekte of een handicap – die voor hun 17e jaar of tijdens hun studie is ontstaan – niet of minder kunnen werken en daardoor minder geld kunnen verdienen dan andere mensen.

Wat is de motivatie van Wajongers?
Wajongers willen heel graag zelf hun geld verdienen. Zij willen een baan en financieel onafhankelijk zijn. Zij willen hun talenten gebruiken en zich inzetten voor uw bedrijf. Hun toekomst, in maatschappelijk en sociaal opzicht, is belangrijker dan hun uitkering!

Meer informatie voor verzekeraars 
 
Waarom zou u een Wajonger in dienst nemen?
Iemand met een Wajong-uitkering in dienst nemen, biedt veel voordelen:

Meer informatie of aanmelden?
Heeft u beschikbare plaatsen binnen uw bedrijf of wilt u meer informatie over Wajongers in dienst nemen? Neem contact op met Restart, de jobcoachorganisatie die dit project namens het Verbond uitvoert. Stuur een mail naar wajong@verzekeraars.nl of bel naar het hoofdkantoor van Restart via 030-256 78 00 en vraag naar uw directe aanspreekpunt binnen de organisatie: projectleider Elanda de Wit. Binnen twee werkdagen neemt zij contact met u op om de volgende stappen met u door te spreken.
 
U weet niet of u wel werk heeft voor een Wajonger?
U heeft momenteel geen vacature openstaan, maar u vraagt zich af of er wellicht toch mogelijkheden zijn? Door eenvoudige taken in een nieuwe functie te bundelen, kunnen banen worden gecreëerd. Of door het afsplitsen van werkzaamheden bij bestaande functies. Dit noemen wij Jobcarving; een manier om banen voor Wajongers in te richten. Via Restart, de jobcoachorganisatie die dit project namens het Verbond uitvoert, kunt u dat laten onderzoeken. Kosteloos. Een van onze arbeidsdeskundigen bekijkt de mogelijkheden voor uw bedrijf én voor Wajongers.

Meer informatie voor Wajongers

Ben jij Wajonger en wil je werken bij een verzekeraar?
Een goede keuze, want werken bij een verzekeraar is leuk! Middenin de maatschappij, klantgericht, economisch nuttig, collega’s met verschillende achtergronden en opleiding, kortom: boeiend.
Op de website van Restart vind je meer informatie en een kort filmpje over Wajongers die aan het werk zijn gegaan bij werkgever Albert Heijn.
 
Zo snel mogelijk aan de slag?
Daar moet je nog wel iets voor doen. Stuur direct een mail naar wajong@verzekeraars.nl. Binnen twee werkdagen neemt Restart, de organisatie die dit project uitvoert, contact met je op voor een kennismakingsgeprek. Je praat dan met één van de jobcoaches van Restart. In dit gesprek wordt samen besproken wat je wilt gaan doen, wat je kunt en gaat Restart op zoek naar werk bij een verzekeraar bij jou in de regio.
 
Aanmelden of meer informatie?
Weet je nog niet zeker of je je wilt aanmelden en wil je meer informatie ontvangen? Restart kan al je vragen beantwoorden. Stuur een mail met je adresgegevens naar wajong@verzekeraars.nl of bel naar het hoofdkantoor van Restart via 030-256 78 00 en vraag naar Elanda de Wit.