Beleidsadviseur rechtsbijstand

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Het Verbond van Verzekeraars zoekt een 
 
beleidsadviseur
 
 schadeverzekeringen – aandachtsgebied rechtsbijstand

 

Waarom is het Verbond van Verzekeraars jóuw organisatie?

Je voelt je thuis in een organisatie die midden in de maatschappij staat en waarbij je nauwe contacten hebt met zowel de leden van het Verbond (schade- en levensverzekeraars) als met politici, ambtenaren en organisaties in het maatschappelijk middenveld. De branche kent een grote dynamiek die zich vertaalt in afwisselend werk. Je wordt graag uitgedaagd door de vele contacten op hoog niveau en hebt een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Het Verbond biedt je de mogelijkheid om na een aantal jaren weer een ander thema of rol op te pakken om je eigen ontwikkeling een nieuwe boost te geven.

Waarom is dit jóuw baan?

Jij interesseert je voor het aandachtsgebied Rechtsbijstand. Jij houdt je graag bezig met het signaleren van relevante ontwikkelingen en vindt het interessant om standpunten en strategieën te ontwikkelen die je vervolgens zelfstandig uitdraagt. Jij bent in staat om het bedrijfseconomisch belang van de verzekeringssector te verbinden met het maatschappelijk belang. Dit doe je door platforms en werkgroepen te ondersteunen en je netwerk actief te onderhouden. Ook voer je samen met de afdeling Communicatie een effectieve lobby en bepaal je de juiste mediabenadering.

Welke thema’s staan hoog op de agenda?

Bij het platform Rechtsbijstand staan toegang tot het recht, kwaliteit van rechtshulpverlening en de vrije keuze rechtshulpverlener hoog op de agenda. In deze functie ben jij de secretaris en regievoerder van dit platform en bepaal je de agenda. Namens de branche neem je bijvoorbeeld deel aan overleggen met het ministerie van Justitie & Veiligheid en andere stakeholders om de herziening van het stelsel van gesubsidieerde rechtshulp verder vorm te geven. Naast het aandachtsgebied Rechtsbijstand houd je je ook bezig met andere dossiers, zoals Reisverzekeringen. Hierbij komen vragen aan bod als hoe als branche om te gaan met calamiteiten (denk bijvoorbeeld aan de MH17, de aanslagen in Sri Lanka). Je voert hierover overleg met verzekeraars, het ministerie van Buitenlandse Zaken en andere stakeholders.

Wie zijn jouw collega’s?

De afdeling Schadeverzekeringen is één van de drie beleidsafdelingen van het Verbond (naast de afdeling Leven/Inkomen en Algemene Beleidszaken). Je maakt deel uit van een team van 12 collega’s dat zich bezig houdt met uiteenlopende vraagstukken die voor schadeverzekeraars en de samenleving relevant zijn. Denk aan zelfsturende auto’s, klimaatverandering, brandpreventie, beroepsziekten, letselschade, verkeersveiligheid en toegang tot het recht.

Wat breng jij mee?

 • Een afgeronde academische opleiding (bij voorkeur rechten)
 • Affiniteit met maatschappelijke vraagstukken en de verzekeringssector
 • Ongeveer 3 tot 5 jaar relevante werkervaring
 • Je houdt overzicht, werkt resultaatgericht en bent een goede planner
 • Je kunt je uitstekend mondeling en schriftelijk uitdrukken
 • Je bent een teamspeler met gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen
 • Je bent flexibel en kunt goed omgaan met plotselinge wisselingen van prioriteiten
 • 32-40 uur per week beschikbaar

Wat bieden wij jou?

 • Salaris inschaling in schaal 9 (max. 5.079,39 euro bruto per maand) met doorgroeimogelijkheden naar schaal 11
 • Vaste 13e maand en vakantiegeld over 13 maanden
 • Pensioenregeling (middelloonregeling)
 • Reiskostenvergoeding
 • Een ruim aantal vakantiedagen
 • Flexibele werktijden en mogelijkheid tot thuiswerken
 • iPhone met abonnement en laptop
 • Ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden via de VerbondsAcademie
 • Goede bereikbaarheid met auto en OV en parkeergarage onder het kantoor

Over het Verbond van Verzekeraars

Het Verbond van Verzekeraars staat als belangenbehartiger van de verzekeringsbranche midden in de actualiteit. Wij zijn voor politici, overheden en maatschappelijke organisaties, vakbonden en werkgevers de gesprekspartner namens alle verzekeraars in Nederland. Ons doel? Verzekeraars die vertrouwen verdienen, met producten die zekerheid bieden, in een sector die mogelijkheden creëert voor groei en vooruitgang van mens, onderneming en samenleving. Met een omvang van 110 medewerkers zijn we groot genoeg om onze rol te spelen en klein genoeg om in een collegiale sfeer samen te werken.

Interesse?

Voldoe je aan dit profiel en heeft werken bij het Verbond je belangstelling, dan zien wij je sollicitatie graag tegemoet. Je kunt je brief met CV per e-mail uiterlijk 23 oktober 2019 sturen naar sollicitatie@verzekeraars.nl ter attentie van Maaike Mourik, adviseur P&O. Voor nadere inlichtingen over de functie kun je bellen met Ferdinand Soeteman, manager afdeling Schadeverzekeringen (telefoon 070-3338684).

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.