Manager Algemene Beleidszaken (fulltime)

}
Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Voor de afdeling Algemene Beleidszaken (ABZ) zoeken wij een ervaren, veelzijdige en energieke manager. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de belangenbehartiging op onderwerpen die voor alle leden, zowel levens- als schadeverzekeraars, van belang zijn.

Jouw functie
Jij geeft leiding aan een team van 10 beleidsadviseurs die werken aan uiteenlopende dossiers zoals Solvency II, verslaglegging, belastingzaken, toezicht, maatschappelijk verantwoord en duurzaam beleggen, distributie, privacy, big data, vakbekwaamheid, zelfregulering, klantbelang en reputatie, arbeidsvoorwaarden en duurzame inzetbaarheid.

Je bent verantwoordelijk voor de in het beleidsplan geformuleerde doelstellingen binnen het daarvoor beschikbaar gestelde budget. Je hebt oog voor de talenten en kwaliteiten binnen je team en hebt een coachende stijl van leidinggeven. Je maakt tegelijkertijd deel uit van een hecht managementteam wat op strategisch niveau handelt en werkt in diverse Verbondscommissies waarin strategie en standpunten worden bepaald.

Naast de managementtaken draag je actief bij aan de belangenbehartiging binnen je eigen netwerk van relevante stakeholders. Denk dan aan het ministerie van Financiën, DNB, AFM, koepelorganisaties binnen de financiele sector (Adfiz, NVB, Dufas, Pensioenfederatie), Insurance Europe, EIOPA en buitenlandse zusterorganisaties. Je bent in staat om in een complexe en politieke omgeving te functioneren en partijen samen te brengen.

Jouw kenmerken

 • Afgeronde WO-opleiding, bij voorkeur in een bedrijfskundige of economische richting;
 • Affiniteit met en kennis van onderwerpen zoals Solvency II, verslaglegging, fiscaliteit, toezicht, duurzaam beleggen;
 • Ervaring in de belangenbehartiging en een relevant netwerk in de politiek, overheid en maatschappelijk middenveld is een pré;
 • Je hebt ruime ervaring als manager en het coachen van medewerkers;
 • Je ziet verandering als een uitdaging en neemt jouw team daarin mee;
 • Goede beheersing van de Engelse taal;
 • Je schakelt gemakkelijk op strategisch niveau met beleidsadviseurs, directie, politiek en stakeholders.

Ons aanbod
Het Verbond van Verzekeraars is een organisatie met een collegiale sfeer en een prettig en dynamisch werkklimaat. De functie is uitdagend en afwisselend door de vele in- en externe contacten en de grote eigen verantwoordelijkheid. Onze belangrijkste arbeidsvoorwaarden:

 • Salaris, afhankelijk van kennis en ervaring, maximaal € 9.385,55 per maand
 • Vaste 13e maand en vakantiegeld over 13 maanden
 • Tijd- en plaatsonafhankelijk werken
 • Flexibele werktijden
 • Reiskostenvergoeding
 • Smartphone en notebook
 • Prima pensioenregeling (middelloonregeling)
 • Een ruim aantal vakantiedagen
 • Uitstekende ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden
 • Goede bereikbaarheid met OV en auto (parkeren onder het kantoor)

Over het Verbond
Het Verbond van Verzekeraars staat als belangenorganisatie van de verzekeringssector midden in de actualiteit. Dit maakt het werk bij het Verbond zeer afwisselend. Naast de verzekeringssector heb je ook dagelijks te maken met overheid, politiek en maatschappij. Samen met onze leden maken wij ons sterk voor een ondernemende verzekeringssector die inspeelt op de laatste ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van innovatie, en een sector die wil bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken, zoals vergrijzing, veiligheid en onzekerheid op de arbeidsmarkt. Met een omvang van 110 medewerkers zijn we groot genoeg om onze rol te spelen en klein genoeg om in een collegiale, informele sfeer samen te werken.

Interesse?
Voldoe je aan dit profiel en wil je deze uitdaging aangaan? Solliciteer dan vóór 11 maart 2019. Je kunt je CV en je motivatie per email sturen naar sollicitatie@verzekeraars.nl ter attentie van Esther Bos, adviseur P&O. Meer informatie over het Verbond en onze arbeidsvoorwaarden is te vinden op www.werkenbijhetverbond.nl. Voor nadere inlichtingen over de functie kun je bellen met Richard Weurding, Algemeen directeur, telefoon 070 - 3338500.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Cookies

{cookieText}