Skip to Content

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Data (platform) engineer

38 uur per week, Den Haag (combinatie thuiswerken)

Wil jij deel zijn van een organisatie die het leven van veel Nederlanders beter maakt?
Wat vind jij belangrijk in je carrière? Je persoonlijke ontwikkeling, een goede beloning en arbeidsvoorwaarden. Natuurlijk. Maar waarom niet je talenten aan het werk zetten voor een organisatie die dat allemaal biedt en tegelijk ook het verschil kan maken voor zoveel mensen in onze samenleving? Lees vooral verder!

Wij zijn het Verbond van Verzekeraars. We staan midden in de samenleving en willen de verzekeringssector en de samenleving verbinden en versterken op het gebied van risico’s. In onze gesprekken met de overheid, maatschappelijke organisaties, vakbonden, partners en de media gaat het altijd over zaken van maatschappelijk belang. De basis van onze adviezen ligt in het vergaren en analyseren van informatie. Dat doet een bijzonder gedreven team van data-analisten van ons Data Analytics Centre (DAC). Wij werken met waardevolle en vertrouwelijke data en zoeken een data (platform) engineer die ervoor zorgt dat deze gegevens betrouwbaar worden georganiseerd voor analytische doeleinden.

Jouw uitdaging

Geen woord is overdreven als we zeggen dat dit een prachtige functie is voor een ervaren data engineer. Ons uitermate geavanceerde Microsoft Azure Dataplatform staat tot je beschikking. Alles draait om data en jij bent degene die ervoor zorgt dat deze veilig binnenkomen en worden verwerkt. Daarin ben je geheel zelfstandig en krijg je alle ruimte om aan de functie een eigen invulling te geven. Ondertussen besef je heel goed dat vijftien collega’s afhankelijk zijn van jouw werk. Ja, je draagt een grote verantwoordelijkheid, maar je bent onderdeel van een team professionals die graag samenwerken.

Wat zijn concreet de belangrijkste taken?

 • Je ontwerpt en bouwt schaalbare oplossingen om betrouwbare data aan te leveren voor onze data analytics activiteiten.
 • Je ontwikkelt data pipelines zodat je samen met de data-analisten aan de slag kan om analytics producten te maken voor onze honderden leden, partners en collega’s.
 • In het team denk jij als Data Engineer mee over data-architectuurvraagstukken en help je bij het ontwerpen van end-to-end oplossingen. Je schakelt met IT en stuurt externe partners aan.
 • Je deelt jouw visie over het actueel en relevant houden van het Cloud Dataplatform en draagt actief bij aan de realisatie hiervan.

Dit ben jij

 • Bij de zwaarte van deze functie past een academische achtergrond. Denk aan een wo opleiding in wiskunde, informatietechnologie, informatica of software engineering.
 • Je hebt een aantal jaren relevante werkervaring. Beheers je niet alle aspecten van deze functie volledig, maar leer je snel? Dan ben je ook welkom en ontwikkel je je verder bij ons.
 • Deze technische vaardigheden heb je in huis: programmeren en bouwen van pipelines, ontwerpen en bevragen van (SQL-)databases, inrichten en beheren van Azure cloud services (o.a. Data Factory, Functions, Data Lake en API-management).
  Je hebt inzicht in autorisatie- en authenticatieconcepten (kennis van pseudonimiseren is een voordeel). Ervaring met Power BI (embedded) is een pre.
 • Je vindt het leuk om zelfstandig te werken. Tegelijkertijd ben je een teamplayer die de leiding durft te nemen in een team.
 • Je bent communicatief sterk en kan met overtuigingskracht complexe materie in eenvoudige bewoordingen uitleggen. Hierbij neem je anderen mee in je enthousiasme.

Wat wij jou bieden

 • Binnen Het Verbond van Verzekeraars kan je carrière maken op een manier die ontzettend veel voldoening geeft. Maatschappelijk betrokken, vakinhoudelijk uitdagend en met grote eigen verantwoordelijkheid.
 • Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring, € 3.850 - € 5.510 per maand met ruimte om door te groeien. We hebben een vaste 13e maand en vakantiegeld over 13 maanden. Onze pensioenregeling is goed geregeld, je krijgt veel vakantiedagen, een iPhone en abonnement, laptop… need we say more?
 • Flexibiliteit. Die vind je hier in alle vormen. Je mag zelf je werktijden indelen en hierin is altijd ruimte voor een goede afstemming op je privésituatie. Waar wil je werken? Ons kantoor in Den Haag is goed bereikbaar en het is gezellig om dicht bij je collega’s te zijn. Maar wil je thuiswerken, dan kan dat net zo goed.
 • Wij zijn altijd in ontwikkeling en we stimuleren jou ook om je te blijven ontwikkelen. Er is altijd een luisterend oor voor jouw ideeën. Leergierigheid vinden we een geweldige eigenschap, dus als je extra opleiding wilt, komen we je daar graag in tegemoet.

Laten we kennismaken

Is deze uitdaging precies wat je zoekt? Dan zien wij je sollicitatie graag tegemoet. Je kunt je motivatie en CV via deze link insturen ter attentie van Marianne Louwen. Meer informatie over het Verbond en onze arbeidsvoorwaarden is te vinden op Werken bij het Verbond (verzekeraars.nl). Voor nadere inlichtingen over de functie kun je bellen met Miranda Graftdijk, Manager Data & Dienstverlening, 070-3338766 of Ivo van Strien, IT Manager, 070-3338709.

De sollicitatieprocedure voor deze vacature wijkt af van onze standaardprocedure. 

Diversiteit

Omdat wij de verbinding van de belangen van verzekeraars met die van de samenleving hoog in ons vaandel hebben staan, wil het Verbond zelf ook een afspiegeling van de samenleving zijn. Wij geloven erin dat een divers personeelsbestand van toegevoegde waarde is om goed te kunnen inspelen op de verschillende belangen die heersen binnen de maatschappij en in het bijzonder binnen de verzekeringssector. Wie jij ook bent en welke leeftijd, geslacht, etniciteit, partnervoorkeur, of arbeidsbeperking jij hebt, als je geïnteresseerd bent in deze baan en je jezelf in de functie-eisen herkent, nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.