Skip to Content

Onderzoeksanalist

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

38 uur per week, Den Haag (combinatie thuiswerken)

Einddatum vacature: 21 februari 2023

Wil jij deel zijn van een organisatie die het leven van veel Nederlanders beter maakt?

Wat vind jij belangrijk in je carrière? Je persoonlijke ontwikkeling, een goede beloning en arbeidsvoorwaarden. Natuurlijk. Maar waarom niet je talenten aan het werk zetten voor een organisatie die dat allemaal biedt en tegelijk ook het verschil kan maken voor zoveel mensen in onze samenleving? Lees vooral verder!

Wij zijn het Verbond van Verzekeraars. We staan midden in de samenleving en willen de verzekeringssector en de samenleving verbinden en versterken op het gebied van risico’s. In onze gesprekken met de overheid, maatschappelijke organisaties, vakbonden, partners en de media gaat het altijd over zaken van maatschappelijk belang. De basis van onze adviezen ligt in het vergaren en analyseren van informatie. Dat doet een bijzonder gedreven team van data-analisten van ons Data Analytics Centre (DAC). Wij werken met waardevolle en vertrouwelijke data en zoeken een onderzoeksanalist die onze gevarieerde marktonderzoeken opzet en coördineert.

Jouw uitdaging

Geen woord is overdreven als we zeggen dat dit een prachtige functie is voor een ervaren onderzoeksanalist. Ons netwerk met onderzoeksbureaus staat tot je beschikking. Alles draait om onderzoek en jij bent degene die bekijkt of en hoe een onderzoek moet worden uitgevoerd. Daarnaast coördineer je belangrijke grote dataprojecten. Daarin ben je geheel zelfstandig en krijg je alle ruimte om aan de functie een eigen invulling te geven. Ondertussen besef je heel goed dat veel collega’s afhankelijk zijn van jouw werk. Ja, je draagt een grote verantwoordelijkheid, maar je bent onderdeel van een team professionals die graag samenwerken.

Wat zijn concreet de belangrijkste taken?

 • Je ontwerpt en coördineert marktonderzoeken en stuurt externe bureaus aan.
 • Je geeft onderzoeksadvies over onderzoeken die betrouwbare data leveren als input voor beleidsontwikkeling of ter evaluatie van beleid.
 • Je ondersteunt de besturing van grote dataprojecten en use cases en je bereidt besluiten voor.
 • Je positioneert ons datateam als hét centrale cijferpunt van de verzekeringssector en je adviseert over de communicatie rondom onze dataproducten.
 • Je bevordert de optimale samenwerking tussen beleidsadviseurs en dataspecialisten.

Dit ben jij

 • Bij de zwaarte van deze functie past een academische achtergrond. Denk aan een wo opleiding in sociale, communicatieve, of economische wetenschappen.
 • Je hebt een aantal jaren relevante werkervaring. Beheers je niet alle aspecten van deze functie volledig, maar leer je snel? Dan ben je ook welkom en ontwikkel je je verder bij ons.
 • Deze vaardigheden heb je in huis: inzetten van zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoeksmethoden en technieken, data verwerken met enquête- en data-analysetools, presenteren van onderzoeksresultaten.
 • Je kunt planmatig werken en werkt graag samen in een team. Ervaring met projectmanagement en het betrekken van stakeholders is een pre.
 • Je bent analytisch sterk en je kunt ook complexere data-analyses uitdenken en uitvoeren.
 • Je bent communicatief sterk (in de Nederlandse taal) en kan met overtuigingskracht complexe materie in eenvoudige bewoordingen uitleggen. Hierbij neem je anderen mee in je enthousiasme.

Wat wij jou bieden

 • Binnen Het Verbond van Verzekeraars kan je carrière maken op een manier die ontzettend veel voldoening geeft. Maatschappelijk betrokken, vakinhoudelijk uitdagend en met grote eigen verantwoordelijkheid.
 • Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring, € 5.500 - € 6.300 per maand met ruimte om door te groeien. We hebben een vaste 13e maand en vakantiegeld over 13 maanden. Onze pensioenregeling is goed geregeld, je krijgt veel vakantiedagen, een iPhone en abonnement, laptop … need we say more?
 • Die vind je hier in alle vormen. Je mag grotendeels zelf je werktijden indelen en hierin is altijd ruimte voor een goede afstemming op je privésituatie. Waar wil je werken? Ons kantoor in Den Haag is goed bereikbaar en het is gezellig om dicht bij je collega’s te zijn. Maar wil je thuiswerken, dan kan dat net zo goed.
 • Wij zijn altijd in ontwikkeling en we stimuleren jou ook om je te blijven ontwikkelen. Er is altijd een luisterend oor voor jouw ideeën. Leergierigheid vinden we een geweldige eigenschap, dus als je extra opleiding wilt, komen we je daar graag in tegemoet.

Laten we kennismaken

Is deze uitdaging precies wat je zoekt? Dan zien wij je sollicitatie graag vóór 21 februari 2023 tegemoet. Je kunt je motivatie en CV via deze link insturen ter attentie van Marianne Louwen. Meer informatie over het Verbond en onze arbeidsvoorwaarden is te vinden op Werken bij het Verbond (verzekeraars.nl). Voor nadere inlichtingen over de functie kun je bellen met Miranda Graftdijk, Manager Data & Dienstverlening, 070 333 87 66.

Omdat wij de verbinding van de belangen van verzekeraars met die van de samenleving hoog in ons vaandel hebben staan, wil het Verbond zelf ook een afspiegeling van de samenleving zijn. Wij geloven erin dat een divers personeelsbestand van toegevoegde waarde is om goed te kunnen inspelen op de verschillende belangen die heersen binnen de maatschappij en in het bijzonder binnen de verzekeringssector. Wie jij ook bent en welke leeftijd, geslacht, etniciteit, partnervoorkeur, of arbeidsbeperking jij hebt, als je geïnteresseerd bent in deze baan en je jezelf in de functie-eisen herkent, nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.