PA adviseur Europese en Internationale zaken

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

‘Brussel’ bepaalt meer en meer de agenda van verzekeraars. Wegens vertrek van de huidige collega zoeken we een:  

enthousiaste PA adviseur Europese en Internationale zaken 

Jouw team 

De afdeling Communicatie van het Verbond staat midden in de actualiteit van de verzekeringssector. Met elf collega’s zijn we actief in lobby, woordvoering, communicatieadvies en het redactioneel beheer van websites, een digitale nieuwsbrief en social media-kanalen. Doelgroepen zijn onze leden, stakeholders en de consument.  
Je werkt nauw samen met een andere public affairs adviseur voor Europese/internationale zaken. Een onderlinge taakverdeling zal worden gemaakt. Ook werk je samen met de twee public affairs adviseurs Den Haag.  
Je valt onder verantwoordelijkheid van de manager Communicatie.  

Waarom is dit jóuw baan? 

Met een Europese toezichthouder en een intensieve lobby op internationaal niveau is het begrip ‘Brussel’ voor het Verbond van Verzekeraars zeer breed. Onze lobbyisten coördineren de lobby op diverse beleidsdossiers, werken nauw samen met Insurance Europe en onze zusterorganisaties en zijn het gezicht van het Verbond in Brussel.  

Wij zoeken iemand die onze permanente ‘ogen, oren en spreekbuis’ in Brussel is en ook een goede aansluiting heeft op de collega’s in Den Haag die de beleidsdossiers beheren. Teamwerk staat voorop.    

Je bent bij uitstek een goede netwerker met brede politieke en maatschappelijke belangstelling en betrokkenheid. Je werkt in deze functie een aantal dagen in de week in Brussel.   

Welke thema’s staan hoog op de agenda? 

De functie kenmerkt zich door een veelheid en diversiteit aan onderwerpen: duurzaamheid, digitalisering en data, privacy, distributie, consumentenbescherming en toezicht op verzekeraars (zoals Solvency II) staan regelmatig in de belangstelling van de Europese politiek en media.  

Wat breng jij mee? 

 • Je hebt academisch werk- en denkniveau; en je hebt een uitstekend analytisch vermogen;  
 • Je bent bekend met politieke en ambtelijke processen (in Brussel), bij voorkeur als (EU) lobbyist; je hebt aantoonbare kennis van Europese besluitvorming;  
 • Je hebt een aantal jaren relevante (internationale) werkervaring, bij voorkeur binnen de financiële sector; op zijn minst heb je affiniteit met de financiële sector en je voelt je thuis in financiële onderwerpen waaronder regelgeving en toezicht;  
 • Je hebt een goede politiek-bestuurlijke en maatschappelijke antenne; 
 • Kritische oordeelsvorming; je kunt denken als een lobbyist en durft kritische vragen te stellen waardoor je tot de juiste communicatieve boodschappen komt; 
 • Zelfverzekerd; je staat stevig in je schoenen en durft een standpunt in te nemen, intern richting collega’s, maar ook richting leden en stakeholders; 
 • Je hebt overtuigingskracht en bent resultaatgericht; 
 • Je beschikt over een relevant Brussels netwerk en wilt dit verder ontwikkelen; 
 • Jouw beheersing van het Nederlands en het Engels is uitstekend; 
 • Je bent flexibel in je werkritme en houdt van de onvoorspelbaarheid van het vak;
 • Je bent bereid een aantal dagen per week in Brussel te werken; 
 • Je bent gewend om social-mediakanalen in te zetten. 

Wat kan je leren? 

 • Groeien in zowel de positionering van je functie als in je eigen ontwikkeling; 
 • Consequent aandacht en focus krijgen voor de reputatie van de sector om dit naar een hoger niveau te brengen; 
 • Ervaring met issuemanagement opdoen;  
 • Een onderwerp vanuit verschillende perspectieven benaderen en vervolgens overtuigen op inhoud; 
 • Een praktische en resultaatgerichte instelling combineren met een strategische benadering; 
 • Begrip en sensitiviteit ontwikkelen voor de verschillende rollen in het speelveld van het bureau, de vereniging, relevante externe stakeholders en hiernaar kunnen handelen; 
 • Werken binnen een zelf organiserend team en je eigen toegevoegde waarde hierbinnen verder ontwikkelen. 

Ons aanbod   

Werken bij het Verbond van Verzekeraars betekent werken bij een organisatie die de verzekeringssector met de maatschappij en overheid verbindt. De functie van lobbyist is uitdagend door de vele contacten op hoog niveau en de grote eigen verantwoordelijkheid. Het salaris voor deze fulltime functie is afhankelijk van leeftijd en ervaring. Verder bieden we een goede pensioenregeling, een vaste 13e maand en ruime opleidingsmogelijkheden. 

Interesse?  

Voldoe je aan dit profiel en wil je deze uitdaging aangaan, dan zien wij je sollicitatie graag vóór 13 december 2021 tegemoet. Je kunt je brief met CV per e-mail sturen naar sollicitatie@verzekeraars.nl ter attentie van Marianne Louwen, adviseur P&O. Meer informatie over het Verbond en onze arbeidsvoorwaarden is te vinden op www.werkenbijhetverbond.nl Voor nadere inlichtingen over de functie kun je bellen met Lies Weitenberg, manager communicatie, telefoon 06-20441255. 

Over het Verbond van Verzekeraars

Het Verbond van Verzekeraars staat als belangenbehartiger van de verzekeringsbranche midden in de actualiteit. Wij zijn voor politici, overheden en maatschappelijke organisaties, vakbonden en werkgevers de gesprekspartner namens alle verzekeraars in Nederland. De branche kent een grote dynamiek en raakvlakken met een zeer breed scala aan maatschappelijke onderwerpen, wat zich vertaalt in afwisselend werk. Ons doel? Verzekeraars die vertrouwen verdienen, met producten die zekerheid bieden, in een sector die mogelijkheden creëert voor groei en vooruitgang van mens, onderneming en samenleving.  

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.