2e Klimaatconferentie: is de financiële sector klaar voor klimaatverandering?

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
10-05-2019

Zijn financiële instellingen voorbereid op de gevolgen van de klimaatverandering? Ben je benieuwd naar het antwoord op deze vraag? Meld je dan aan voor de 2e conferentie over de impact van het klimaat in de financiële sector.

Op 25 juni organiseert het Verbond van Verzekeraars de 2e klimaatconferentie van 13.00-17.00 uur met aansluitend een borrel bij het Verbond van Verzekeraars, Bordewijklaan 2, Den Haag. 

Wees er snel bij en meld u alvast aan

Programma 2e Klimaatconferentie

Margot Ribberink, voormalig weervrouw bij omroep RTL, trapt af en staat stil bij de wijze waarop het klimaat verandert en welke gevolgen dat heeft voor de samenleving. 

Na de speech van Ribberink volgt een paneldiscussie met kopstukken uit de financiële sector over het meten van klimaatimpact en de gevolgen van klimaatverandering. Zijn financiële instellingen hier op voorbereid? Hoe gaan verzekeraars om met een stijgende schadelast door extremer weer? Wat doen hypotheekverstrekkers bij overstromingen en wat kunnen financiële instellingen zelf doen om klimaatverandering tegen te gaan? Wij verdiepen ons in meetmethodes voor beleggingen en geven praktische tips hoe je als financiële instelling je impact kan vergroten.

In verschillende deelsessies wordt vervolgens ingegaan op onderwerpen als ‘impact investing’, ‘green bonds’, Platform for Carbon Accounting Financials (PCAF), en de mogelijke impact van fysieke risico’s op verschillende portefeuilles. Het definitieve programma en sprekers volgt binnenkort.

De sessies worden georganiseerd door het Verbond van Verzekeraars samen met de Pensioenfederatie, Dufas, NVB en het platform duurzaam financieren van DNB.


Was dit artikel nuttig?