Advies Platform Onderwijs 2032: erkenning financiële educatie

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
27-01-2016

Sinds de oprichting van het platform Wijzer in geldzaken is het al één van de belangrijkste pijlers geweest: het verplicht stellen van financiële educatie op scholen. Daarom heeft het platform zich hiervoor hard gemaakt in het adviesrapport van Platform Onderwijs2032. En met succes.

Het belang van financiële educatie komt meerdere malen terug in het rapport. Het adviesrapport stelt dat verantwoord leren omgaan met geld in het verplichte kerncurriculum thuishoort. Het Verbond van Verzekeraars – als een van de oprichters van platform Wijzer in geldzaken – is warm voorstander van deze ontwikkeling. “Het structureel borgen van financiële educatie is van meet af aan één van de doelstellingen van Wijzer in geldzaken geweest. Dit is dus een heel belangrijke stap in de ontwikkeling daarvan”, aldus algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond.

Volgende stap: structurele implementatie

Wijzer in geldzaken geeft aan de gelegenheid aan te grijpen mee te denken over de structurele implementatie in het onderwijs. Het Verbond ondersteunt Wijzer in geldzaken in deze zienswijze. “Want dat dit veel effort van scholen vereist, is iets wat we ons ook moeten beseffen”, aldus Weurding. “Het zou natuurlijk fantastisch zijn dit zo snel mogelijk een structureel onderdeel van het curriculum te maken. Financieel onderlegd zijn is zo’n belangrijk onderdeel van je levensbaggage.”


Was dit artikel nuttig?