Cao Verzekeringsbedrijf 2016 – 2017 akkoord

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
09-05-2017

Het onderhandelingsresultaat van de Cao Verzekeringsbedrijf Binnendienst en Buitendienst is door zowel de leden van het Sectorbestuur Arbeidsvoorwaarden als de leden van FNV Finance, CNV Vakmensen en De Unie goedgekeurd.

De belangrijkste punten uit het akkoord zijn:

  • De cao loopt van 1 juli 2016 tot en met 31 december 2017;
  • Per 1 mei 2017 worden de salarissen en de salarisschalen structureel verhoogd met 1,25%. In mei 2017 wordt 0,5% van het vaste jaarsalaris als eenmalige uitkering aan werknemers, die op 1 mei 2017 in dienst zijn, uitgekeerd;
  • Er wordt een paritaire werkgroep pensioen ingericht die de opdracht heeft om te adviseren over de maatregelen die mogelijk zijn om te komen tot een duurzame, solide en betaalbare pensioenregeling bij de volgende af te spreken cao;
  • Gedurende de looptijd van deze cao kan de werknemer eenmalig gebruik maken van een budget ter waarde van 500 euro waarmee de werknemer op duurzame inzetbaarheid gerichte trainingen en ontwikkeltrajecten kan financieren. Voor het volgen van deze training en/of ontwikkelingstraject stelt de werkgever 1 dag ter beschikking waarop de werknemers hun training/workshop kunnen volgen.

De tekst voor de cao wordt nu uitgewerkt. Per circulaire krijgen leden van het Verbond nader bericht als de cao-tekst beschikbaar is.

Klik hier voor het volledige onderhandelingsresultaat.


Was dit artikel nuttig?