Chileense kinderen spelen nu ook Fix je Risk

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Sinds deze zomer leren ook Chileense kinderen alles over het nut van verzekeren en het omgaan met risico’s. Jorge Claude van het Chileense Verbond (Asociacion de Aseguraderes) lanceerde in juli namelijk de Chileense versie van Fix je Risk: Asegura 2.

Het spel Fix je Risk – waardoor kinderen al spelend leren kritisch na te denken over verzekeren – is in Nederland al enkele jaren een succes in de groepen 7 en 8 van de basisschool. Het spel is de leidraad voor de gastlessen die verzekeraars geven tijdens de Week van het geld, maar wordt ook buiten de lessen volop gespeeld. En het succes gaat de grens over – na Portugal heeft nu ook het Chileense Verbond zich laten inspireren.

Goed voorbeeld
Directeur Jorge Claude noemt Fix je Risk een ‘great and visionary example’ waarop Asegura 2 gebaseerd is. Hij geeft aan dat het kleurige spelbord en de alledaagse situaties die voorbij komen kinderen helpen bij het herkennen van risico’s. Ook worden ze bewust van mogelijke financiële gevolgen hiervan en ontdekken ze hoe een verzekering hiervoor mogelijk een oplossing kan bieden. Inmiddels is het spel Asegura 2 in scholen in één district van Santiago uitgerold, andere districten volgen gedurende de rest van het jaar.

Meer weten over het spel Fix je Risk en ontdekken wat het Verbond nog meer doet op het gebied van financiële educatie? Bezoek www.fixjerisk.nl.  


Was dit artikel nuttig?