Coöperatiedag 2018 'Verenigd vooruit!'

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
05-07-2018

De jaarlijkse coöperatiedag voor onderlingen en coöperatieve verzekeraars staat dit jaar in het teken van ‘samenwerken’. Hoe anticipeert de sector zo effectief mogelijk op internationale en Europese ontwikkelingen? Hoe bereiken we gezamenlijk onze doelstellingen? “Wij zijn de deeleconomie. Ons bestaansrecht ligt in samenwerking. Dit is onze tijd.”

Shaun Tarbuck, ceo ICMIF en Sarah Goddard, secretares-generaal Amice hebben een duidelijke boodschap. Goddard: “Door samen te werken, door te delen, staan we sterk. Onze kracht ligt in vertrouwen. Vertrouwen in elkaar en vertrouwen van de consument.” Dat het businessmodel voor onderlinge en coöperatieve verzekeraars succesvol is, bewijzen volgens Tarbuck de groeicijfers. “Wij zijn de snelst groeiende sector met 26 procent groei in de afgelopen tien jaar. Als waardengerichte organisatie met een evidente maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn we van oudsher sterk verbonden met de klant. Kennisdelen, samenwerken is ons DNA. We bestaan al heel lang, en zullen nog heel lang bestaan. Dit is onze tijd.”

In The Green Village in Nieuwegein verkennen onderlinge en coöperatieve leden van het Verbond van Verzekeraars nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden. Volgende week volgt een uitgebreid verslag in de vorm van een longread.


Was dit artikel nuttig?