Divers en inclusief personeel?  Zorg voor diversiteitsbewust en -bestendig werven én selecteren

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

De vraag naar ‘divers’ personeel is een ‘hot topic’. Maar wist je dat het ‘diverser’ maken  van je bedrijf sterk afhangt van de wervings- en selectieprocedures? En juist deze procedures zijn vaak niet voldoende inclusief en divers.

Meld je daarom aan voor het webinar ‘Diversiteit en inclusie als werkgever’ op 8 juni en hoor welke stappen jij kunt zetten om meer diversiteitsbewust en -bestendig te gaan werven en selecteren.

De wervings- en selectieprocedures van bedrijven bepalen in hoge mate de instroom van nieuw personeel: wie solliciteert en wie wordt dan uiteindelijk aangenomen? Doordat wervings- en selectieprocedures vaak niet voldoende divers en inclusief zijn, worden vooral medewerkers aangetrokken waarvan de achtergrond en kenmerken overeenkomen met het profiel van het zittend personeel. Hoe voorkom je deze valkuil? Tijdens het webinar worden inzichten en adviezen gedeeld over het recruitment-proces, vanaf het opstellen van de vacature tot en met selecteren van de uiteindelijke kandidaat. Daarnaast deelt Monique Pennings, Diversity & Inclusion Manager bij NN haar praktijkervaringen ten aanzien van het werving- en selectieproces. Aanmelden kan t/m 7 juni a.s., 12.00 uur.

Wat is de meerwaarde van een inclusieve bedrijfscultuur?

“De verzekeringssector heeft niet alleen een belangrijke maatschappelijke rol, maar ook een belangrijke maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daar maakt de ambitie om te streven naar een divers medewerkersbestand onderdeel van uit. Niet voor niets heeft het Verbond in 2020 de Charter Diversiteit ondertekend,” benadrukt Janga, “om zo nog meer werk te maken van meer diversiteit en inclusie (D&I) op de werkvloer.”

Concrete voorbeelden

Achmea was in 2019 de eerste verzekeraar die de diversiteitscharter ondertekende. Het Verbond volgde eind vorig jaar en in mei ondertekende a.s.r. het charter. Via de charter krijgen organisaties praktisch advies bij de aanpak van het diversiteitsbeleid en kennis en informatie aangereikt. Inmiddels is er in ruim 20 Europese landen een diversiteitscharter van kracht, met in totaal ruim 10.000 ondertekenaars. Kijk voor meer informatie op www.diversiteitinbedrijf.nl.


Was dit artikel nuttig?