Skip to Content

Doe mee aan de Week van het geld 2019

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

De Week van het geld is dé nationale projectweek over geld en risico’s voor het basisonderwijs. Van 25 tot en met 29 maart 2019 verzorgen medewerkers van verzekeraars en andere organisaties in de financiële sector gastlessen. Dat lijkt nog ver weg, maar om scholen niet op het laatste moment te overvallen starten we nu al met de werving.

Wat houdt het in?
Tijdens de Week van het geld worden gastlessen gegeven door medewerkers van banken, verzekeraars en andere financiële instellingen. Er is een speciale les voor verzekeraars ontwikkeld: Fix je Risk. In deze les van een uur leren leerlingen van groep 7 en 8 alles over wat een risico is, wat de kans daarop is en wat de financiële gevolgen zijn. En die les kun jij geven!

Hoe kun je meedoen?
Meedoen is heel eenvoudig. Op de site over Fix je Risk lees je alles over hoe de gastles eruit ziet. Er is zelfs een instructiefilmpje en een lesbrief. Je kunt zelf een school benaderen (van je kinderen of neefjes/nichtjes) of je zoekt een school in het matchingssysteem. Toegang tot het systeem kun je krijgen door een mail te sturen naar het Verbond van Verzekeraars die de registratie van de verzekeringslessen beheert: weekvanhetgeld@verzekeraars.nl

Hoe zet de les eruit?
De les begint met 20 à 30 minuten theorie waarin je leerlingen uitlegt wat een risico is, de kans daarop en de financiële gevolgen. Vervolgens speel je het spannende, digitale spel Fix je Risk op het digibord waarin de leerlingen de zojuist geleerde kennis meteen kunnen toepassen. Wat kan er bijvoorbeeld allemaal gebeuren tijdens een schoolkamp? En wat wil je wel of niet verzekeren? De les duurt ongeveer een uur en is geschikt voor kinderen van de groepen 7 en 8. 

Week van het geld
De week van het geld is een initiatief van Wijzer in geldzaken waarvan het Verbond van Verzekeraars partner is. Koningin Máxima is erevoorzitter van Wijzer in geldzaken. 

 


Was dit nuttig?