Skip to Content

Doe mee aan het Jongeren Innovatie Programma 2022

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Ben jij een young professional in de verzekeringssector en wil je meewerken aan ‘duurzaam verzekeren’? Doe dan mee aan het Jongeren Innovatie Programma 2022. Tijdens deze intensieve innovatietraining leer je alles over Lean Startup en Design Thinking. Wat je leert, pas je meteen toe, want samen met je teamleden ga je aan de slag met de energietransitie, circulaire economie of klimaatadaptatie.

Het Jongeren Innovatie Programma, kortweg JIP genoemd, start op 22 september en bestaat uit vijf dagen waarin je het hele innovatieproces doorloopt: Problem Statement, Ideation, Experiment design, Validation en Pitchen. Tijdens het afsluitende Impact Event in december pitch je jouw idee, samen met je team, aan innovatie- en duurzaamheidexperts in de sector.

Leren innoveren tijdens het JIP 2021.

Samen kom je verder

Innoveren doe je niet alleen. Tijdens het JIP werk je samen met andere deelnemers vanuit verschillende verzekeringsmaatschappijen en vakgebieden. Daarnaast heeft ieder team een mentor en krijg je de kans om te sparren met experts van verzekeraars, het Verbond van Verzekeraars en andere maatschappelijk betrokken organisaties. Zij delen hun ervaring en helpen bij het schetsen van kaders binnen jullie thema. Zo werk je stap voor stap van een problem statement naar een duurzame innovatie voor verzekeraars en hun klanten.

Ben je nieuwsgierig naar hoe anderen het JIP hebben ervaren? Bekijk de themapagina van deze innovatietraining. Daar vind je onder andere de innovaties van het JIP 2021. Nog meer weten? Bekijk dan ook de video van de finale in 2019.

Alles over het JIP 2022

Ben jij niet ouder dan 35 jaar, werk je bij een lid van het Verbond van Verzekeraars én wil jij leren innoveren? Ga naar de opleidingspagina voor meer informatie over het programma, data, kosten en de inschrijvingsprocedure.


Was dit nuttig?