Een eerste stap op weg naar financieel bewustzijn

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
25-08-2016

Tijdens de Week van het geld (14 t/m 18 maart 2016) verscheen het kinderboek ‘Niels & het geldmysterie’. Het boek is een leuke manier om kinderen uit groep 7 kennis te laten maken met financiën en hen iets bij te brengen over verantwoord omgaan met geld. Het Verbond van Verzekeraars onderschrijft het belang van jong leren omgaan met geld en risico’s. Financiële educatie is daarom een van de speerpunten.

Niels & het geldmysterie beschrijft een aantal avonturen van hoofdpersoon Niels, waarin hij in het dagelijks leven met allerlei geldzaken in aanraking komt. Bij het boek hoort de interactieve website nielsontdekt.nl, waar kinderen van 7 tot 12 op een speelse manier van alles over geld kunnen leren. Van sparen en rente tot de bank, hypotheken en pensioen. De website biedt leerkrachten en ouders de mogelijkheid om vragen samen te behandelen.

Niels & het geldmysterie is een initiatief van Diede Panneman en Sprenkels & Verschuren en wordt gesponsord door Aegon, Allianz, Ardano, Delta Lloyd, Nationale-Nederlanden, SPF Beheer en TKP. Delta Lloyd is tevens initiatiefnemer van de website www.nielsontdekt.nl. Meer informatie en het e-book zijn op deze website te vinden. De Week van het geld vindt in 2017 van 27 t/m 31 maart plaats.


Was dit artikel nuttig?