Eigen Baas dankzij onderwijsprogramma Qredits

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
15-01-2015

Een jaar geleden maakten negen verzekeraars onder aanvoering van het Verbond bekend dertig miljoen euro te steken in kredietverstrekker Qredits. Een goed begin van een nieuw jaar waarin maar liefst 1.200 nieuwe Microkredieten verstrekt zijn. En 2014 bracht meer: Qredits helpt niet alleen meer ondernemers op weg, maar maakt nu ook studenten warm voor het ondernemerschap, met het programma ‘Ik word Eigen Baas’.

“Ondernemerschap is een kwestie van doen, maar er komt tegelijk heel veel bij kijken”, stelt Roy Spit, commercieel directeur van Qredits. “Dat zien we bij de ondernemers aan wie we krediet verstrekken. Een ondernemingsplan en financieel plan. Goed onderbouwd en met realistische prognoses. Hoe eerder en beter je daarvan bewust bent, hoe groter de kans van slagen. Ter achtergrond: wij wijzen dertig procent van de kredietaanvragen af vanwege een onvolledig plan.”

Van schoolvak tot eigen bedrijf
Het was de reden voor Qredits halverwege 2014 te starten met het onderwijsprogramma ‘Ik word Eigen Baas’, om jonge ondernemers te enthousiasmeren, stimuleren en kennis bij te brengen over ondernemerschap. Het programma bestaat onder meer uit een kick-off door een bedrijfsadviseur en een e-learning Ondernemingsplan Schrijven. Spit: “Studenten ervaren hoe het is om een eigen bedrijf op te zetten. Ze krijgen een kijkje in alle aspecten van het ondernemen. Ze schrijven een ondernemingsplan en pitchen dat voor een jury, waarin ook Qredits zit. Het kan dus zomaar gebeuren dat het volgen van een vak op school uiteindelijk een eigen bedrijf oplevert!”

Qredits in 2014: wat gebeurde er nog meer?

9 verzekeraars – Achmea, Aegon, a.s.r., De Goudse, Delta Lloyd, Generali, Nationale-Nederlanden, SNS REAAL en VvAA – hebben samen 30 miljoen gestopt in Qredits.
In 2014 zijn 120 MKB-kredieten tot 150.000 euro verstrekt.
Daarnaast zijn in 2014 1.200 Microkredieten verstrekt aan startende en bestaande ondernemers.
Daarmee heeft Qredits inmiddels bijna 6.000 ondernemers financieel ondersteund voor in totaal 110 miljoen euro.


Was dit artikel nuttig?