"Elke zaak waarin fraude ten onrechte is vastgesteld, is er één teveel"

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
25-11-2019

Algemeen directeur Richard Weurding was zaterdag aanwezig in de studio van Kassa om toe te lichten hoe verzekeraars fraude aanpakken. Aanleiding voor het gesprek was een zaak waarin een verzekerde onterecht van verzekeringsfraude beschuldigd was.

"Als je ten onrechte van fraude wordt beschuldigd, dan heeft dat veel impact. Een verzekeraar hoort dat recht te zetten", stelde Weurding als eerste reactie op het verhaal van Kassa. "Maar aan de andere kant vindt er heel veel fraude plaats waardoor elk huishouden jaarlijks tientjes te veel premie betaalt. Dus wij voelen ons verantwoordelijk om ons daarvoor hard in te zetten".

Onderzoek

Weurding vertelde verder aan de studiotafel dat het fraude-onderzoek door verzekeraars aan protocollen en regels gebonden is. "En bij zo'n gevoelig onderwerp als fraude moet je de klant zo veel mogelijk meenemen in het proces". 

Fraude

Kassa wilde weten of verzekerden niet te snel van fraude beschuldigd worden. Dat ligt volgens Weurding genuanceerd: "Afgelopen jaar hebben wij 45.000 fraude-onderzoeken gedaan en in slechts 13.000 hebben wij uiteindelijk fraude vastgesteld. Dat betekent dus dat we in heel veel zaken hebben geconcludeerd dat er geen fraude is. Maar laat ik duidelijk zijn: elke zaak waarin fraude ten onrechte is vastgesteld, is er één teveel".

Bekijk het gehele item terug op de website van Kassa


Was dit artikel nuttig?