EU ziet rol voor financiële sector bij verduurzaming

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
08-05-2019

Met dank aan minister Wopke Hoekstra kwam het Europees financieel verkiezingsdebat in Nieuwspoort meteen goed uit de startblokken. Een debat dat werd georganiseerd door Verbond van Verzekeraars, NVB, Dufas, Adfiz en NVP.

De Europese kandidaten van links tot rechts waren stuk voor stuk uitgesproken in hun reactie op de rede die Hoekstra een dag eerder in Berlijn had gegeven en waarin hij fel van leer trok tegen lidstaten die het niet zo nauw nemen met de rechtstaat, asielpolitiek of begrotingsdiscipline. "Dit was vooral veel stok en weinig wortel, dat werkt niet in Europa", meende PvdA-parlementariër Paul Tang. Lof kwam er van Forum-lijsttrekker Derk Jan Eppink, al was die lof doordrenkt van cynisme: “Prima. Hoekstra gaat met zijn strafexpeditie voorop in het afbreken van de Europese Unie,” aldus Eppink.

Visie op duurzaamheid

De aanwezige Europarlementariërs lieten zich in een bomvol Nieuwspoort onder leiding van Charles Groenhuijsen verleiden tot het geven van hun visie op duurzaamheid en innovatie in de financiële sector. Paul Tang, daarin bijgevallen door Groen Links, sprak met lof over banken, verzekeraars en pensioenfondsen ten aanzien van hun duurzaamheidsbeleid: “Zij lopen wat duurzaamheid betreft echt voorop in Europa”, aldus Tang.

Meer lezen over debat?

Wilt u weten hoe het debat verder verliep? Morgen staat er een uitgebreid verslag in de nieuwsbrief.


Was dit artikel nuttig?