Skip to Content

Financiële sector verenigt zich voor klimaatadaptatie

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

De financiële sector is een belangrijke partij bij klimaatadaptatie. Dat realiseert ook het Platform voor Duurzame Financiering zich. Dit platform brengt grote financiële spelers bijeen, zodat zij samen kunnen werken aan nieuwe financieringsvormen en maatregelen die zijn gericht op klimaatadaptatie.

In de gezamenlijke nieuwsbrief van het Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie (DPRA) en de Nationale Klimaatadaptatiestrategie (NAS), die deze week is verschenen, is goed nieuws te lezen. Namens Achmea en het Verbond van Verzekeraars is Gijs Kloek (senior manager klimaatverandering) voorzitter van een nieuwe werkgroep. Hij meldt dat er inmiddels al banken, verzekeraars en vastgoedbeleggers in de werkgroep hebben plaatsgenomen, zodat er een steviger netwerk ontstaat en overheden en financiële spelers elkaar beter weten te vinden.

Plan van Aanpak

Het Platform voor Duurzame Financiering heeft de werkgroep gevraagd een plan van aanpak te schrijven. Dat is naar verwachting in november klaar en bouwt onder meer voort op de Toolbox Financiering Klimaatadaptatie van het ministerie van BZK. “Twee subwerkgroepen zijn bezig met het plan van aanpak”, vertelt Kloek in de nieuwsbrief. “Eentje richt zich op scenario’s, de andere op oplossingen voor publiek-private financiering. Eind 2023 ligt er een rapport met een gedetailleerde uitwerking van concepten en oplossingen voor verschillende delen van de financiële sector.”

Nieuwsgierig naar het complete artikel, waarin naast Gijs Kloek ook Annemarie Bor van Samen Klimaatbestendig aan het woord komt? Lees dan verder op klimaatadaptatienederland.nl.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom klimaatadaptatie?
Abonneer je dan op de nieuwsbrief van de DPRA en de NAS.


Was dit nuttig?