Fotofinish bij enerverende JIP-finale

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Bij schade op reis binnen een minuut weten of je recht hebt op vergoeding, zónder zelf je polisvoorwaarden erbij te hoeven zoeken. Het publiek bij de finale van het Jongeren Innovatie Programma (JIP) van het Verbond riep dat gisteren uit tot meest vernieuwende concept.

Zonder slag of stoot ging het niet: drie van de vijf JIP-groepen die de afgelopen drie maanden hard werkten aan hun innovatieproject eindigden bij de verkiezingen binnen twee stemmen van elkaar op de drie treetjes van het podium. De app Cover, ‘die zorgt voor rust in je koffer’, zoals teamlid Richard in zijn pitch verkondigde, won met een neuslengte voorsprong. Tweede, met slechts één stem minder, werd MyVault, een online kluis waarin consumenten belangrijke documenten veilig kunnen opslaan die ze nodig hebben bij belangrijke life events. Als ze bijvoorbeeld een huis willen kopen kunnen ze die dan makkelijk delen met de hypotheekverstrekker, in gesprekken over een nieuwe baan liggen ze snel en veilig bij de werkgever. InControl, een app die de voornaamste risico’s voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf snel en overzichtelijk in kaart brengt, kwam 2 stemmen tekort voor de hoofdprijs. Dat was, net als in eerdere jaren, een Innovation Bootcamp waarin het winnende team verder aan de slag kan met uitwerken en perfectioneren van het concept.

Verfrissend
JIP 2018 was de derde editie van het innovatieprogramma dat het Verbond heeft opgezet om de verfrissende ideeën van jonge mensen in de sector los te woelen en te benutten om verzekeraars vooruit te helpen. Op 19 januari gingen 27 jongeren van start om gezamenlijk tot een aantal vernieuwende concepten te komen. Uiteindelijk werden vijf van de 27 oorspronkelijke ideeën uitgewerkt tot een daadwerkelijk initiatief. De vijf groepen hadden allemaal een ervaren mentor uit de sector tot hun beschikking en leerden tijdens het traject hoe innovatie ontstaat en welke nieuwe skills en tools ze daarbij nodig hebben. Tijdens de finale, donderdagmiddag in de Caballerofabriek in Den Haag, pitchten de teams hun idee. Daarna mochten alle aanwezigen, die kort daarvoor door technologie-expert Danny Mekić waren meegenomen in de wereld van innovatie, hun stem uitbrengen op het meest veelbelovende idee. Na een fotofinish nam Cover de hoofdprijs in ontvangst.

Een uitgebreidere terugblik op de finalemiddag van JIP 2018, met meer informatie over de vijf ideeën, verschijnt volgende week op deze website. Dan komen ook een korte video en de foto’s beschikbaar. In deze longread lees je alles over de JIP-editie van 2017.


Was dit artikel nuttig?