Frisse blikken welkom in bestuurskamer

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
04-02-2016

“We weten niet wat we niet weten.” Het is de reden voor kersverse Verbondsvoorzitter David Knibbe jonge verzekeraars uit te nodigen wat vaker op de ramen van de bestuurskamer te bonken. “Als je invloed wil hebben, moet je zorgen dat je aan tafel komt. Wees dus niet altijd netjes en braaf.”

De kans is er direct woensdag 3 februari: tijdens de eerste Jonge verzekeraars-bijeenkomst van 2016 zit niet alleen Knibbe, maar ook Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond, in de zaal. Op de agenda: wat staat ons in 2016 te wachten en vooral: wat willen de jongeren bereiken? Weurding trapt af met de koers die het Verbond gaat varen. “Meer de blik naar buiten, oplossingen bieden voor maatschappelijke vraagstukken, en het liefst samen met stakeholders.” En met de jonge verzekeraars. “Ik hoop dat jullie ook gaan meedenken over hoe we die stap naar de toekomst kunnen maken.” 

Platform Jonge verzekeraars

Meedenken kan via het Platform Jonge verzekeraars van het Verbond, opgericht om de zittende bestuurders te verbinden met de frisse blikken van verzekeraars tot 35 jaar. En om te netwerken, elkaar te inspireren. In 2015 gebeurde dat al volop en met succes. Een van de aanwezigen: “Je vindt hier sparring partners, hoort hoe anderen iets aanpakken.” Een ander: “En er wordt serieus naar je geluisterd.” Belangrijke vraag komt uit een andere hoek van de zaal: “Ik hoor hier vaak goede ideeën maar als we onze stem echt willen laten horen moeten we die misschien ombuigen naar aanbevelingen.”

Dan komen Knibbe en Weurding in de lucht: frisse blikken zijn namelijk zeker welkom. Knibbe: “Tijdens zo’n bestuursvergadering komen er allerhande onderwerpen voorbij – waar jullie misschien heel anders tegenaan kijken. We weten niet wat we niet weten.” De conclusie is snel getrokken. Weurding: “Kom met voorstellen! En andersom kan ook; dat wij jullie af en toe vragen na te denken over een thema. We staan er voor open.”


Was dit artikel nuttig?