Skip to Content

Heb jij al een goed voornemen? Geef een gastles!

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

De Week van het geld gaat door. En dat betekent dat je je ook weer aan kunt melden voor het geven van de gastles Fix je Risk.

De Week van het geld (22-26 maart) is inmiddels een begrip in de verzekeringssector. Vorig jaar gooide COVID-19 roet in het eten, maar in 2019 werden tijdens deze financiële-educatieweek maar liefst 670 gastlessen over verzekeren gegeven door medewerkers van verzekeringsmaatschappijen. Heb jij nog geen goed voornemen voor 2021 of kan er nog wel eentje bij? Meld je dan aan voor het geven van zo’n online gastles! Het is niet alleen een leerzame ervaring voor de kinderen van groep 7 en 8, je leert zelf ook anders te kijken naar je vak.

Online

Omdat we natuurlijk nog allemaal vanuit huis werken, passen we de gastles daarop aan. Zodat je van achter je eigen pc via bijvoorbeeld Zoom of Teams toch virtueel in de klas aanwezig bent. Ook het digispel Fix je risk kun je op die manier spelen met de klas.

Hoe doe ik mee?

In het matchingssysteem van Wijzer in geldzaken kun je zien welke scholen staan te springen om een gastdocent. Je kunt in het systeem ook zelf een school aanmelden, bijvoorbeeld die van je kinderen. Bij je eigen maatschappij is een Week van het geld-coördinator die je de inloggegevens kan verstrekken. Weet je niet wie dat is of is er bij jou nog geen coördinator? Mail dan naar weekvanhetgeld@verzekeraars.nl en we helpen je graag verder.

De gastles

Wij hebben een kant-en-klaar-lespakket voor je klaarliggen. Dit bestaat uit een gedeelte basistheorie over verzekeren. Na deze introductie wordt de kennis van de kinderen getest tijdens het spannende digitale spel Fix je Risk. Dit spel speel je op het digibord en is een kwestie van plug & play. Je kunt de les ook samen met een collega geven.
Alle informatie over het spel en de veelgestelde vragen over de les vind je op de website Fix je Risk.


Was dit nuttig?