Hoe zit het met jouw financiële goede voornemens?

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
09-01-2020

Ruim tachtig procent van de Nederlanders heeft financiële goede voornemens voor dit jaar. De top drie bestaat uit sparen voor een buffer (41 procent), minder onnodige uitgaven (36 procent) en zuiniger aandoen (35 procent). Dat blijkt uit onderzoek van platform Wijzer in geldzaken.

Volgens het onderzoek neemt de geneigdheid voor financiële goede voornemens wel af met de leeftijd. Zo is een kwart van de 65-plussers het niet van plan tegenover drie procent van de groep 18-24 jaar.

Hypotheek aflossen

De kosten waar mensen vooral op willen besparen, zijn de dagelijkse boodschappen en winkelen. De 18-24-jarigen willen vaker dan oudere doelgroepen besparen op winkelen, uit eten gaan en koffie.
Andere financiële goede voornemens betreffen onder meer het ‘kijken of mijn verzekeringen nog passend zijn’ (zeventien procent), ‘hypotheek (deels) aflossen’ (vijftien procent) ‘tenminste één keer inloggen op Mijnpensioenoverzicht.nl’ (veertien procent) en ‘geld opzij zetten voor mijn pensioen’ (twaalf procent).

Verzekeringen

Op de vraag “Op welke kosten wil jij volgend jaar besparen?” antwoordde zestien procent verzekeringen. Die besparing is met name genoemd door de groep 35-44 jaar (22 procent).

Nieuwsgierig naar je eigen financiële situatie? Naast het onderzoek heeft Wijzer in geldzaken ook een online tool Wat betekent dit voor mij? op zijn site.


Was dit artikel nuttig?