Skip to Content

Informatiesessie Executive Master Insurance & Risk UvA op 18 mei

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Ben jij geïnteresseerd in risicomanagement, verzekeringskunde en zoek je echte verdieping waarmee je jouw carrière een boost kan geven? Dan is de Executive MSc Insurance & Risk iets voor jou. Het is de enige opleiding waarin je op academisch niveau jouw verzekeringskennis verdiept. Nieuwsgierig? Op 18 mei organiseert de UvA een online informatiesessie. Meld je nu aan!

Multidisciplinaire opleiding

Deze master is ontwikkeld voor verzekeringsprofessionals die behoefte hebben aan een multidisciplinaire opleiding op wetenschappelijk niveau. Om complexe verzekeringsvraagstukken vanuit diverse disciplines aan te kunnen pakken, volg je colleges in Financiële Economie, Actuariaat, Recht en Bedrijfskunde. Hierin leer je alles over de uitdagingen die de toegenomen marktwerking met zich meebrengt.

Opbouw en startdatum

Het curriculum is opgebouwd uit een algemeen 1e jaar, bestaande uit een semester met basisvakken en een semester met verdiepingsvakken. In het 2e jaar kies je een afstudeervariant (Verzekeringskunde of Enterprise Risk Management) en volg je specialisatievakken. Je sluit de master af met een scriptie. De opleiding start in september en duurt ongeveer 2 jaar. De colleges zijn op dinsdag in de middag en de avond.

Waarom kiezen voor deze master?

  • Parttime programma
  • Multi-disciplinair curriculum met twee afstudeervarianten
  • Ervaring uitwisselen met professionals uit de verzekeringsbranche
  • Actueel onderwijs verbonden met praktijk
  • Internationaal erkende MSc-titel

Liever losse modules of short tracks van de master volgen?

Wil je liever alleen jouw kennis op een specifiek onderdeel van Enterprise Risk Management of Verzekeringskunde verdiepen of verbreden? Volg dan een losse module of een short track van de Executive MSc in Insurance & Risk. De modules bestaan uit vakken uit deze 2-jarige parttime master. Een short track is een combinatie van 2 modules. Je kunt zelf modules combineren, of kiezen voor een vaste combinatie. En besluit je hierna toch de hele master te willen gaan volgen, dan kom je in aanmerking voor vrijstellingen.

Informatieavond

Op woensdag 18 mei (19:30-20:30 uur) organiseert de UvA een online informatiesessie om je nog beter te informeren over het programma. Naast een presentatie van de programmadirecteur heb je de gelegenheid om al je vragen te stellen.

Ga naar de opleidingspagina van de UvA voor meer informatie.


Was dit nuttig?