Inschrijven opleiding ‘Vermogensbeheer voor beleidsbepalers’ nog mogelijk

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
16-09-2020

Voor de opleiding ‘Vermogensbeheer voor beleidsbepalers in de pensioen- en verzekeringssector’ van Nyenrode zijn onverwacht plekken vrijgekomen. In deze opleiding staat nieuwe wetgeving voor vermogensbeheer van verzekeraars, pensioenfondsen en premie pensioeninstellingen én de sturing van centrale banken centraal. Het programma start op 23 september en bestaat uit 7 dagen gedurende een periode van 7 maanden.

De professionalisering van de aansturing van vermogensbeheer is de afgelopen jaren zowel in de pensioen- als in de verzekeringssector toegenomen. Door de nieuwe wetgeving en de aansturing van De Nederlandsche Bank gaan zaken als beleggingsbeleid, countervailing power, procesbeschrijvingen, heldere kaders voor het bestuur bij verzekeraars en pensioenfondsen steeds meer op elkaar te lijken.

Van bestuurders wordt verwacht dat ze heldere kaders schetsen voor deze zaken. Goede processtappen en het expliciteren van die stappen wordt steeds belangrijker voor een prudent beleggingsbeleid.
Om beleidsbepalers hierin te ondersteunen heeft Nyenrode het programma 'Vermogensbeheer voor beleidsbepalers in de verzekerings- en pensioensector' ontwikkeld.

Zeven thema’s

 • Beleggingskaders voor beleidsbepalers
 • ALM in één dag
 • Investment cases en mandaten
 • Vermogen in beheer - balans - en risicomanagement in de praktijk
 • Vermogen in beheer - actuele belleggingsthema's
 • Vermogen in beheer - ben je in control
 • Afstuderen met een casus en enkele bijzondere lezingen ter overweging

Voor wie?

 • Leden van de beleggins(advies)commissies van verzekeraars, pensioenfondsen en NGO’s;
 • Bestuurders en (mede)beleidsbepalers in de pensioen- en verzekeringssector die direct of indirect met vermogensbeheer te maken hebben;
 • Adviseurs van beleggingsadviescommissies;
 • Vermogensbeheerders die de taal en bestuurlijke dynamiek van de pensioenfondsen en verzekeraars beter willen leren kennen.

Inschrijven

Interesse in deze opleiding? Kijk op de opleidingspagina van Nyenrode voor meer informatie over de inhoud, sprekers, data, kosten en inschrijving.

Opleidingen en trainingen in de verzekeringssector
Vanuit onze Insurance Academy delen wij relevante kennis en kunde met onze leden, stakeholders en andere professionals in de financiële sector. Dit doen wij onder andere door opleidingen en trainingen, veelal in samenwerking met gerenommeerde opleidingspartners zoals Nyenrode, Nibe-SVV en Amsterdam Business School. Zo dragen we bij aan hoogwaardig vakmanschap in de verzekeringsbranche. Want verzekeren is een vak en daar zijn we trots op. Meer weten? Bekijk het aanbod.


Was dit artikel nuttig?