JIP 2017: van succesvolle pilot naar innovatieprogramma

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
26-01-2017

Vorig jaar startte het Verbond de Jongeren Innovatie Pilot (JIP). In 2017 verandert de naam van JIP iets (Jongeren Innovatie Programma), maar de strekking blijft hetzelfde. JIP is een innovatieprogramma, gericht op de jonge medewerkers in de verzekeringsbranche. Het doel? Hen betrekken bij vernieuwing in de sector. Met het belang van de klant centraal. 31 januari markeert de start van JIP 2017!

“Er doen 22 jonge mensen vanuit 14 verschillende verzekeringsmaatschappijen mee aan JIP 2017. Dat vinden wij supergoed: die maatschappijoverstijgende samenwerking bevordert een steviger netwerk onderling en geeft een nieuwe blik op dienstverlening en de behoefte van de klant”, aldus Nicole Lemmen, programmaleider van JIP.

‘Lean start up’
Vanaf 31 januari gaan de jonge verzekeraars vier maanden lang in vijf teams aan de slag volgens de ‘lean start up’-methode. Dit is een methode voor het ontwikkelen van ondernemingen en producten, met als uitgangspunt het ontwikkelproces te verkorten. Tussen de sessies door staan er vijf mentoren uit de sector tot de beschikking van de deelnemers.

JIP is erop gericht de jonge medewerkers te leren hoe innovatie ontstaat, maar vooral hoe je van idee naar daadwerkelijk initiatief komt. Ze leren nieuwe skills, krijgen tools en kennis aangereikt en leren hoe ze beter inzetbaar zijn. “Dit is nuttig voor henzelf, maar ook voor de branche! Het levert namelijk concrete ideeën op voor vernieuwing op het gebied van klantbelang”, aldus Lemmen. 

And the winner is…?
De vijf teams presenteren hun uiteindelijke innovatieve idee tijdens de slotbijeenkomst op 31 mei. Het winnende idee wint een extra bootcamp van innovatiebureau Makerlab. In de tussentijd houden we u op de hoogte van het verloop van JIP. Houd de website dus goed in de gaten! Meer informatie? Stuur dan vooral een mailtje!

Ben je tussen de 18 en 35 jaar en werkzaam bij een verzekeraar? Vergeet je dan niet aan te melden voor de LinkedIn-groep Jonge Verzekeraars en ontvang als eerste updates over JIP, maar ook over bijeenkomsten, speciaal gericht op jonge verzekeraars!


Was dit artikel nuttig?