Skip to Content

JIP 2020: “Tijdens deze bootcamp beleef ik alles opnieuw”

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

De winnaars van het Jongeren en Innovatie Programma 2020 staken de koppen deze week bij elkaar om hun prijs te verzilveren. Tijdens een digitale bootcamp kwam de innovatietrein weer flink op stoom. Het team Snelschademelden ging terug naar de tekentafel met input van autoverzekeraars over het nieuwe platform en een manier van schademelden waarbij de klant de aansprakelijkheid bepaalt.

Voorafgaand aan de bootcamp heeft het team met behulp van een Minimal Viabale Product (MVP) informatie opgehaald bij managers van schadeafdelingen. De vraag was in hoeverre schadebehandelaars voldoende informatie via een digitale melding binnenkrijgen. Ook de vraag over het vaststellen van de aansprakelijkheid kwam aan bod. Want wat zijn de gevolgen voor verzekeraars en consumenten als verzekerden na een aanrijding zelf vaststellen wie aansprakelijk is? En hoeveel informatie is er nu werkelijk nodig?

Uit de uitvraag blijkt dat er interesse is om het schadeformulier achter ons te laten, maar dat het ook spannend is om met zo weinig informatie verder te gaan. En is aansprakelijkheid bepalen niet een te ingewikkelde beslissing voor de klant? Daar zijn de JIP’ers vervolgens mee aan de slag gegaan waarbij termen als OVS, het verkeersrecht en toedracht je om de oren vlogen.

Terug naar tekentafel

Tijdens de bootcamp ging het team dus terug naar de tekentafel. “Door de analyse van onze uitvraag werd ik voor mijn gevoel teruggeworpen. Ik wist in het begin niet zo goed hoe we verder moesten? Maar gelukkig konden we, door de begeleiding van Makerstreet, snel weer nieuwe stappen zetten. Ik vind het echt fantastisch om te innoveren”, aldus Sanne van der Schaaf (Unigarant). Daar is Jacco Paauw (Nh1816) het met haar eens: “Ik beleef alles opnieuw. Innoveren is een terugkerend iets van aannames doen, die aannames toetsen, input analyseren en bijsturen.”

En dat is precies wat deze innovatiebootcamp zo waardevol maakt volgens Sander Goudswaard, trainer tijdens het JIP. Door het proces te doorleven en te herhalen, leert deze groep young professionals de methode efficiënt toe te passen.

De groep zal verder gaan met het uitvoeren van verschillende experimenten bij verzekeraars en autobezitters en is van plan hun inzichten te delen met het platform Mobiliteit van het Verbond.

Het JIP-team bestaat uit:
Sylvana Krijnen (Scildon) 
Thomas van Schaik (Nh1816)
Sanne van der Schaaf (Unigarant)
Shalini Dhorai (De Onderlinge)
Jacco Paauw (Nh1816)
Frans Bruijn, mentor (a.s.r)


Was dit nuttig?