Skip to Content

JIP 2022: 35 young professionals op weg naar duurzame innovaties

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Kennismaken met een grote groep gelijkgestemden en je vervolgens vastbijten in duurzaamheid en verzekeren. Deze eerste stappen in het innovatieproces zijn gezet tijdens de kick-off van het Jongeren Innovatie Programma. In de komende maanden leren 35 young professionals, vanuit 22 verschillende maatschappijen, innoveren bij het Verbond.

De deelnemers zijn in teamverband aan de slag gegaan met de thema’s klimaatadaptatie, energietransitie, circulaire economie of de duurzame voetafdruk. Ze kregen daarbij hulp van beleidsadviseurs Marieke Beugel, Timo Brinkman, Floske Weehuizen en Vylon Ooms, die zich bij het Verbond dagelijks bezighouden met deze dossiers.

Innovatieproces

Zoals ook in de eerdere JIP-edities wordt het ‘leren innoveren’ begeleid door trainers van innovatiebureau Makerlab. Aan de hand van Lean Startup en Design Thinking leren de deelnemers innoveren en doorlopen het proces van scoping, ideation, experiment design en validation. Natuurlijk ontbreekt ook het pitchen niet, want tijdens het Impact Event op dinsdagmiddag 6 december presenteren zij de nieuwe inzichten en innovaties aan een panel van directieleden van verzekeraars en experts in onze sector.

Kennismaken met de sector

Marketeers, data scientists, relatiebeheerders, juristen, productmanagers, actuarissen, schadebehandelaars, acceptanten en risk managers. Vanuit allerlei vakgebieden werken de deelnemers samen aan duurzame innovaties. Deze samenwerking is naast leren innoveren ook één van de belangrijkste doelen van het JIP. “Ze maken zo niet alleen kennis met het Verbond, maar vergroten ook hun netwerk binnen de sector,” legt projectleider Mariska van den Berg uit. “Vanaf januari zijn we al bezig met de organisatie en nu is het zover. De kop is er af. Ik heb echt zo genoten van de deze dag. De sfeer was goed en ik ben dan ook heel benieuwd naar alle nieuwe, duurzame ideeën. Op naar de tweede sessie op 13 oktober!”

De deelnemende organisaties zijn: a.s.r., Achmea, Aegon, Allianz, Anker Insurance, Ansvar, ARAG, Athora, Chubb, De Goudse, De Vereende, HDI Global, Monuta, Nationale-Nederlanden, NH1816, NN Group, Rhion Versicherung, Sazas, Unigarant, Univé, Verbond van Verzekeraars en ZLM.

Wil je op de hoogte blijven van de JIP-teams en het innovatieproces? Houd verzekeraars.nl/JIP en ons LinkedIn-account in de gaten. En lijkt het je leuk om bij het Impact Event aanwezig te zijn? Blok 6 december dan alvast in je agenda, want meer info over het programma en aanmelden volgt zo snel mogelijk.


Was dit nuttig?