Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Koningin Máxima bezoekt verzekeringsles

Het zal je maar gebeuren. Zit je op school en wandelt zomaar koningin Máxima je klas binnen. Dat overkwam de studenten van het MBO College Amstelland in Amstelveen vandaag.

Koningin Maxima woonde - samen met staatssecretaris Sander Dekker -  twee verzekeringslessen bij en vroeg de studenten hoe zij ervoor zorgen dat ze goed op de hoogte zijn. Een meisje zegt dat het "maar het beste is als je zelf zoveel mogelijk van verzekeren weet", terwijl een ander het liever op een "combi" houdt. "Ik vraag het aan mijn ouders. Of aan andere mensen. Ik kijk op internet en let goed op bij economie. Alles bij elkaar dus."

Dan steekt een meisje haar vinger op: "ik ben bijna twintig. Voor mij komt de voorlichting te laat, maar voor hem (ze wijst naar de enige jongen in de klas) komt het precies op tijd. Hij is bijna achttien." De docent concludeert daarop dat "de tijd meer dan rijp is om met de MoneyWays-lessen te beginnen." In die lessen moeten mbo'ers leren meer bewust met geld en risico's  om te gaan. De eerste les, die specifiek over verzekeren ging, zullen deze studenten in ieder geval nooit meer vergeten.

Meer over het MoneyWays-programma voor het mbo, dat het Verbond samen met het Nibud en Diversion heeft ontwikkeld, is hier te vinden.

Bekijk de terugblik
Klik op de afbeelding om de video te tonen.

Foto's
Foto's zijn vrij te gebruiken, wel onder vermelding van de fotograaf Hans Moolenaar.

© Hans Moolenaar

© Hans Moolenaar

© Hans Moolenaar

© Hans Moolenaar

© Hans Moolenaar

© Hans Moolenaar

 


Was dit artikel nuttig?