Koningin Máxima opent Week van het geld

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
03-03-2015

Basisschoolleerlingen van Nederland opgelet: er zijn geldwagens met gastdocenten onderweg om van alles te vertellen over geld. Hare Majesteit Koningin Máxima zwaaide de gastdocenten – waaronder algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond – gisteren uit, nadat zij hun eerste gastles hadden gegeven op OBS West in Capelle aan den IJssel.

Met het uitzwaaien gaf Koningin Máxima het startsein voor de vijfde Week van het geld, een week waarin ‘leren omgaan met geld’ op veel basisscholen in het land centraal staat. De week is een initiatief van platform Wijzer in geldzaken, waarvan Máxima erevoorzitter is. Tijdens de week geven medewerkers van banken en verzekeraars gastlessen om kinderen bewust te maken van financiële risico’s: jong geleerd is immers oud gedaan!

Van bureau naar digiboard

De Koningin kreeg voorafgaand aan het uitzwaaien al een voorproefje: samen met staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ging ze de klassen rond terwijl er gastlessen werden gegeven door topfunctionarissen van partnerorganisaties van Wijzer in geldzaken. Ook Richard Weurding verruilde zijn bureau even voor een digiboard. Hij liet de kinderen kennismaken met Fix je Risk en legde begrippen als verzekeren, risico’s, premie en polis uit.

Net als de Koningin benadrukte hij dat kinderen kritisch moeten nadenken over verzekeren. “Je hoeft niet alles te verzekeren”, vertelde de Koningin, waarop Weurding zei dat hij zijn goedkope trompet niet, maar zijn dure trompet wel heeft verzekerd.

Jong geleerd, oud gedaan

Tijdens de Week van het geld, die tot en met vrijdag duurt, geven verzekeraars in totaal meer dan driehonderd gastlessen. “Daarmee bereiken we ongeveer 8.000 leerlingen”, berekent Weurding. “Belangrijk, want door op jonge leeftijd na te denken over risico’s en financiële gevolgen daarvan, ben je later beter in staat om goede keuzes te maken.”

Koningin Máxima is enthousiast over Fix je Risk

 


Was dit artikel nuttig?