Leestip: KNMI specials over oceanen, pinguïns en Antarctica

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
20-02-2020

Klimaatverandering, de zeespiegel en het smelten van de koudste plek op aarde. Het KNMI doet niet alleen wetenschappelijk onderzoek, maar publiceert ook geregeld lezenswaardige specials over actuele onderwerpen. De laatste gaat over pinguïns, krill en andere liefhebbers van kou op Antarctica.

Een special over oceanen en de zeespiegel verscheen eind vorig jaar op de website van het KNMI. In deze special gaat het meteorologisch instituut onder meer in op de laatste inzichten, maar vertelt het ook wat Nederland doet om de gevolgen te beperken.

De koudste plek smelt

In de twee meest recente specials, die vorige maand zijn verschenen, gaat het vooral over kou. Zo beschrijft het KNMI in de special over Antarctica hoe een ijzige reus langzaam verandert. De koudste plek op aarde smelt.
In de andere special staat het ‘weer en klimaat in het noordpoolgebied’ centraal. In iedere special is ruimte voor drie verschillende artikelen. In deze laatste komt onder meer de ‘Nieuwe ruimte voor varen, vissen en grondstoffenwinning’ aan bod.

Meer weten?

Het KNMI adviseert en waarschuwt de samenleving om risico’s met een atmosferische of seismologische oorsprong terug te dringen. In de specials zet het instituut de diverse veranderingen en bedreigingen op een rij. Meer weten? Bijvoorbeeld over wetenschappelijke onderzoeken. Kijk dan op de site.


Was dit artikel nuttig?