Máxima heropent gebouw Verbond van Verzekeraars

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Met het plaatsen van een 3D geprint logo in een plaquette van gerecyclede plastic flessen heeft Hare Majesteit Koningin Máxima vandaag het kantoor van het Verbond van Verzekeraars in Den Haag officieel heropend. De koningin verrichtte de handeling ter gelegenheid van de modernisering van het gebouw, alsmede het 40-jarig jubileum van de brancheorganisatie.

“De plaquette symboliseert voor ons zowel de technologische vernieuwing als de wens om verantwoord met natuurlijke hulpbronnen om te gaan”, aldus algemeen directeur Richard Weurding. ”Wij zijn natuurlijk bijzonder verheugd dat de koningin deze bijzondere ochtend wilde bijwonen.” Het Verbond van Verzekeraars is één van de oprichters van het platform Wijzer in Geldzaken, waarvan koningin Máxima erevoorzitter is.

Symposium
De opening werd voorafgegaan door een symposium dat in het teken stond van de maatschappelijke rol van de verzekeringssector en de impact van technologische vernieuwing in de komende jaren. Daarover liet onder andere technologie-ondernemer en auteur Peter Hinssen zijn licht schijnen. Daarnaast waren er bijdragen van minister van Financiën Wopke Hoekstra en Willem van Duin, voorzitter van het Verbond en bestuursvoorzitter van Achmea. Het symposium werd bijgewoond door een groot aantal stakeholders en bestuurders uit de verzekeringssector.

Fototentoonstelling
In het heropende gebouw in Den Haag Mariahoeve is vandaag ook een fototentoonstelling over 40 jaar Verbond geopend, dat een mooi tijdsbeeld laat zien van de rol die de sector heeft vervuld tussen 1978 en 2018.

Het Verbond van Verzekeraars werd in 1978 als brancheorganisatie opgericht en behartigt de belangen van nagenoeg alle schade- en levensverzekeraars in Nederland.


Was dit artikel nuttig?